Anwar El Ghazi
NOS Voetbal

El Ghazi is terug, maar: 'Ik wissel goede wedstrijden af met mindere momenten'

Kijkend naar de loopbaan van Anwar El Ghazi springen enkele seizoenen er bovenuit. Zijn eerste twee jaar bij Ajax, bijvoorbeeld, toen hij als een komeet de eredivisie binnenkwam. Daarna stokte het een beetje en vertrok hij naar het Franse OSC Lille.

Zijn laatste eredivisiedoelpunt voor Ajax was in Eindhoven tegen PSV, op 20 maart 2016 (0-2 winst Ajax). Zoals hij een seizoen eerder op 1 maart 2015 ook al met een doelpunt bijdroeg aan een 3-1 zege van Ajax in Eindhoven. Nu is hij terug in Eindhoven, als speler van PSV, waarmee hij zondag tegen Feyenoord speelt.

El Ghazi: 'Het moment kan zo draaien, wie weet al tegen Feyenoord'

"Ik heb altijd het idee gehad om ooit terug te keren in Nederland", zegt El Ghazi. "Nederland is gewoon mijn land. Hier ben ik geboren en getogen. Dat idee had ik wel om terug te komen, maar niet bij welke club."

Waar de situatie van El Ghazi bij Aston Villa uitzichtloos was geworden, sloeg PSV eind augustus toe. "Ik was superblij met de interesse van PSV", zegt El Ghazi. "De manier van voetballen bevalt me erg. Het is een warme club met leuke supporters."

El Ghazi wil snel belangrijk worden voor het team, zoals hij belangrijk was voor Ajax in genoemde toppers tegen PSV. En zoals hij Aston Villa in 2019 aan promotie naar de Premier League hielp en een seizoen later tien keer scoorde op het hoogste Engelse niveau.

Anwar El Ghazi viert zijn goal tegen PSV in 2016 met oa Riechedly Bazoer (l) en Davy Klaassen (r)

Na dat seizoen viel El Ghazi zoals eerder in zijn loopbaan weer een beetje stil en dat weet hij. "Dat is iets waar ik aan moet werken", zegt El Ghazi. "Ik wissel goede wedstrijden af met mindere momenten. Ik moet keihard mijn best doen, meer kan ik niet doen."

Dan kan het opeens ook weer terug zijn, weet El Ghazi: "Dat is het mooie aan voetbal. Het moment kan zo draaien. Wie weet wacht zondag mijn eerste doelpunt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl