NOS Nieuws

Wekdienst 26/8: Treinstaking in het westen van het land • Halfjaarcijfers Schiphol

Goedemorgen! In het westen van het land leggen medewerkers van de NS hun werk neer en Schiphol - de afgelopen maanden geplaagd door lange wachtrijen - presenteert de halfjaarcijfers.

Eerst het weer: enkele regen- en onweersbuien trekken van west naar oost over het land. In de loop van de dag wordt het droger en breekt de zon nog even flink door. Er waait een matige noordenwind en het voelt broeierig aan met 22 tot 25 graden. Het weekend verloopt droog met 22 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Na de staking van NS-personeel in het noorden van het land, wordt er vandaag gestaakt in het westen. Omdat knooppunten als Den Haag en Rotterdam ook worden geraakt door de werkonderbreking, is de verwachting dat het treinverkeer ook in andere delen van het land ontregeld zal worden. Reizigers, zeker die in Zuid-Holland, krijgen het advies om de reisplanner in de gaten te houden.
  • Schiphol publiceert vanochtend zijn halfjaarcijfers, met in het bijzonder ook aandacht voor de problemen door personeelstekorten op de luchthaven. De afgelopen maanden stuitten reizigers op Schiphol op lange wachtrijen en achterblijvende bagage door de tekorten. Ook sneed Schiphol in het aantal vertrekkende vluchten.
  • Gisteren hoorde Ajax dat de club het in het nieuwe Champions League-seizoen het opneemt tegen Liverpool, Napoli en Rangers FC. Vandaag worden de tegenstanders van PSV en Feyenoord in de groepsfase van de Europa League bekend.

Wat heb je gemist?

Honderdvijftig asielzoekers die al meerdere nachten buiten moesten slapen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel, zijn gisteravond met bussen naar twee sporthallen in Apeldoorn gebracht. Dat meldt de Stentor. In de hallen kunnen ze maximaal vier dagen blijven, daarna moeten ze volgens de krant naar Doetinchem.

Het COA vroeg Apeldoorn woensdag om met spoed noodopvang voor 150 asielzoekers voor maximaal vier nachten. Apeldoorn gaf vanwege de 'onhoudbare situatie in Ter Apel' gehoor aan die oproep.

Ander nieuws uit de nacht:

  • Elf aanhoudingen, drie gewonde agenten rond FC Twente-Fiorentina: De politie in Enschede heeft rondom de voetbalwedstrijd FC Twente-Fiorentina elf mensen aangehouden. Bij het stadion voerde de mobiele eenheid charges uit om relschoppers van beide clubs uit elkaar te houden.
  • Nick & Simon stoppen komend voorjaar als popduo: Nick Schilder en Simon Keizer stoppen komend voorjaar na 17 jaar als het muzikale duo Nick & Simon. Door deze stap zou er meer ruimte moeten komen voor "individuele creativiteit" en "al langer gekoesterde solo-aspiraties", zo schrijven de zangers op hun website.
  • Spanje neemt wet aan: seks zonder expliciete toestemming is verkrachting: Deze wet is het gevolg van een geruchtmakende verkrachtingszaak in Pamplona. Tijdens het jaarlijkse stierenrennen-festival werd in 2016 een 18-jarige vrouw door vijf mannen verkracht. De verdachten kregen een relatief lage straf, maar na massale straatprotesten kregen ze een langere celstraf opgelegd.

En dan nog even dit...

Op de A6 knipperen de lichtmasten. Rijkswaterstaat weet nog niet wat de oorzaak van deze ongewenste lichtshow is, en werkt aan een oplossing.

Ongewenste lichtshow

Fijne vrijdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl