Dusan Tadic en Steven Bergwijn
NOS Voetbal

Champions League: Ajax treft Liverpool, Napoli en Rangers FC

Ajax treft in het nieuwe Champions League-seizoen in groep A Liverpool, Napoli en Rangers FC. Dat heeft de loting in het Turkse Istanbul, waar op 10 juni de finale wordt gespeeld, uitgewezen.

De Amsterdammers zaten in pot 1 en konden daardoor topteams als Manchester City, titelhouder Real Madrid, Bayern München en Paris Saint-Germain niet treffen.

De laatste keer dat een Nederlandse club deel uitmaakte van pot 1 was in 2015. Toen betrof het PSV, dat gisteravond tegen Rangers FC naast een ticket greep.

  • NOS
    Loting Champions League
  • NOS
    Loting Champions League
  • NOS
    Loting Champions League

In 2020 speelden Ajax en Liverpool ook al tegen elkaar in de groepsfase. Toen wonnen de Engelsen twee keer met 1-0.

Napoli was alleen in het seizoen 1969/1970 tegenstander in Europees verband. In de toenmalige Jaarbeursstedenbeker zegevierden de Italianen thuis met 1-0, maar Ajax haalde thuis na verlenging uit met 4-0.

Ajax trof de Schotten, toen Glasgow Rangers, in het seizoen 1996/1997 voor het laatst in de Champions League. De Amsterdammers waren twee keer te sterk (1-0 en 4-1).

De eerste speelronde van de Champions League staat geprogrammeerd voor 6 en 7 september. De groepsfase eindigt in verband met het WK voetbal in Qatar al op 2 november.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl