Popduo Nick (links) & Simon in 2020
NOS Nieuws

Nick & Simon stoppen komend voorjaar als popduo

De Nederlandse pop-artiesten Nick Schilder (38) en Simon Keizer (38) stoppen komend voorjaar als het muzikale duo Nick & Simon, na 17 jaar samen. Door deze stap zou er meer ruimte moeten komen voor "individuele creativiteit" en "al langer gekoesterde solo-aspiraties", zo melden de zangers in een verklaring op hun site.

De afgelopen maanden waren er in de Nederlandse showbizz-media al veel geruchten over een mogelijke breuk tussen de populaire zangers: zo zouden ze in tv-optredens nauwelijks interactie met elkaar hebben, los van elkaar naar optredens afreizen en al vooral bezig zijn met hun solocarrières.

Afscheidstournee en verzamelalbum

Voordat ze in april definitief stoppen, komt er onder het motto Nu of ooit nog een afscheidstournee langs onder meer Zwolle, Alkmaar en Hengelo. Twee van de drie laatste optredens in het Rotterdamse Ahoy zijn inmiddels uitverkocht.

De twee blijven wel samen tv-programma's maken. Ook brengen ze dit najaar een verzamelalbum met hun hitsingles uit.

Het Volendamse duo werd sinds 2006 bekend met singles als Kijk Omhoog, Pak Maar M'n Hand en Rosanne. Tien van hun albums haalden de bovenste plek in de Album Top 100, zes van hun albums kregen een platina status. Dat wil zeggen dat ze minstens 40.000 keer verkocht werden.

De single 'Julia' uit 2013:

Nick en Simon waren geregeld samen te zien op tv, zoals in Beste Zangers en The Voice. Ook maakte het duo eigen reisprogramma's samen met goede vriend Kees Tol, eveneens bekende Volendammer. Zo reisden ze af naar Zuid-Afrika en de VS om op zoek te gaan naar de muziekcultuur.

De zangers werden bekend door hun aanstekelijke Nederlandstalige liedjes, al gingen ze in de loop der tijd ook steeds vaker Engelstalig zingen. In coronatijd was het duo onderdeel van de gelegenheidsformatie The Streamers, waar ze in september nog een keer mee optreden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl