NOS Wielrennen

Jumbo-Visma wint in Utrecht openingsrit Vuelta, leiderstrui voor Gesink

Jumbo-Visma wint in Utrecht openingsrit Vuelta, leiderstrui Gesink

Jumbo-Visma heeft in de openingsetappe van de Vuelta a España in Utrecht een mooie slag geslagen. De Nederlandse formatie van drievoudig Vuelta-winnaar Primoz Roglic won de ploegentijdrit over 23,3 kilometer met start en finish bij de Jaarbeurs.

Robert Gesink was naar voren geschoven om de laatste meters naar de finish op kop te voltooien en kwam als eerste over de meet. Daarmee pakte de 36-jarige routinier de eerste rode trui als leider in het algemeen klassement. Een mooi eerbetoon.

Bekijk hieronder interviews met Robert Gesink, Thymen Arensman, Wilco Kelderman, Wout Poels, Jetse Bol en Boy van Poppel na de tijdrit.

Om 18.30 uur ging Burgos BH als eerste van de 23 ploegen van start. De Spaanse formatie, met Jetse Bol als een van de dertien Nederlanders in de ronde, zette met 26.38 minuten niet bepaald een scherpe tijd neer.

Favoriet Roglic zet concurrentie op achterstand

Als laatste vertrok om 19.58 uur Jumbo-Visma met de gedoodverfde favoriet Roglic in de gelederen. Jumbo was bij het meetpunt na 11 kilometer al de rapste, dat was voor een groot deel de verdienste van Roglic.

Jumbo-Visma

De Sloveen Roglic nam veel kopwerk voor zijn rekening en dat vertaalde zich in een tussentijd die 14 seconden sneller was dan QuickStep en 17 seconden rapper dan die van Ineos.

Roglic gaat voor zijn vierde eindzege op rij in de Vuelta, een unicum en zou met vier eindzeges bovendien het record van de Spanjaard Roberto Heras, winnaar in 2000, 2003, 2004 en 2005, evenaren.

Met het winnen van de ploegentijdrit zette Roglic zijn concurrenten direct op achterstand. De winnende tijd van 24.40 was 13 seconden sneller dan die van nummer twee Ineos van Richard Carapaz en Ethan Hayter en 14 seconden sneller dan QuickStep van Remco Evenepoel.

De Vuelta gaat zaterdag verder in Nederland met Gesink in de rode trui in de tweede etappe over 175 kilometer van Den Bosch naar Utrecht. Zondag eindigt het drieluik in Nederland met de derde etappe over 194 kilometer met start en finish in Breda.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl