NOS Wielrennen

Gesink zielsgelukkig met leiderstrui Vuelta: 'Fantastisch om zo bedankje te krijgen'

Hij won in 2016 al eens de koninginnenrit in de Vuelta a España naar de Aubisque en eindigde drie keer in de toptien van het eindklassement (2008, 2009 en 2012), maar de leiderstrui droeg hij nog nooit. Zaterdag mag de 36-jarige Robert Gesink in de rode trui door eigen land rijden in de tweede etappe.

"Fantastisch", zei Gesink met een grote glimlach, nadat hij met Jumbo-Visma in Utrecht de ploegentijdrit had gewonnen en daarin als eerste over de finish mocht komen van zijn teamgenoten. "Ik ben de ploeg en de jongens super-, superdankbaar voor dit gebaar."

'Kan met pensioen...'

Een mooi gebaar was het. Zo'n 500 meter voor de meet kregen Gesink en zijn ploeggenoten van de teamleiding te horen dat Gesink de eer kreeg om als eerste binnen te rijden. De winst was toen al zeker voor Jumbo-Visma en de eerste die de finish zou passeren, was verzekerd van de rode trui.

"Het is tekenend dat ze me dit gunnen", aldus Gesink. "Ik heb veel gegeven voor deze ploeg. Fantastisch om op deze manier een bedankje te krijgen."

ANP
Robert Gesink in de rode trui

Gesink begon in Utrecht aan zijn 21ste grote ronde. Dat gebeurde veertien jaar na zijn debuut in Ronde van Spanje. In al die jaren bleef hij zijn ploeg, in naam veranderd van Rabobank tot Jumbo-Visma, trouw. Wel veranderde hij van kopman in knecht, de laatste jaren van drievoudig Vuelta-winnaar Primoz Roglic.

Gesink werd in Utrecht hard toegejuicht door duizenden fans langs het parcours. Dat zal zaterdag niet anders zijn als het peloton in de tweede etappe van Den Bosch naar Utrecht koerst. "Fantastisch om hier onderdeel van te zijn", aldus Gesink. "Ik kan met pensioen... Nee hoor, ik ga nog een jaar door."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl