Managers Tuchel en Conte bijna op de vuist in verhitte derby Chelsea-Tottenham

De Londense derby tussen Chelsea en Tottenham Hotspur (2-2) is vooral een (bijna fysieke) strijd geworden tussen de managers Thomas Tuchel en Antonio Conte.

Chelsea-coach Tuchel liep dansend langs de lijn bij de 2-1 van zijn ploeg, maar Conte lachte het laatst na de gelijkmaker diep in blessuretijd. Vervolgens kregen beiden rood na een stevig handgemeen.

Tuchel en Conte krijgen het na afloop weer met elkaar aan de stok en krijgen beide rood.

Chelsea was in de negentiende minuut op voorsprong gekomen. De van Napoli overgekomen verdediger Kalidou Koulibaly volleerde knap raak uit een hoekschop. Na rust lieten Raheem Sterling (Chelsea) en Harry Kane (Tottenham) grote kansen onbenut.

Geel voor Tuchel en Conte

In de 70ste minuut viel de gelijkmaker van Tottenham, die tot grote woede bij Chelsea leidde. Pierre-Emile Højberg schoot de bal binnen. Volgens Chelsea-manager Tuchel was er 90 seconden eerder een overtreding gemaakt op Kai Havertz. De Duitse aanvaller werd met een tackle van achter gevloerd door Rodrigo Bentancur. Bovendien leek Tottenham-aanvaller Richarlison hinderlijk buitenspel te staan in de baan van het schot.

De fel protesterende Tuchel stond even later neus aan neus met zijn collega Conte (ex-Chelsea). Beide trainers moesten uit elkaar gehouden worden en werden bestraft met een gele kaart.

Bekijk in de tweet hieronder het eerste opstootje tussen Tuchel en Conte.

Na het opstootje bij de dug-outs werd er eerst een drinkpauze ingelast wegens de hitte. In het laatste kwart van de wedstrijd ging Chelsea met hernieuwde energie op zoek naar de overwinning.

Havertz schoot van vijf meter nog naast, maar even later scoorde Reece James wel: 2-1. Tot grote vreugde van Tuchel, die de goal juichend en dansend het veld in rende.

De stand in de Premier League

Mede door het uitvallen van N'Golo Kanté (hamstringblessure) werd er liefst zes minuten blessuretijd bijgeteld. In de allerlaatste minuut kopte Kane raak uit een hoekschop: 2-2

Rood voor Tuchel en Conte

Nu was het de beurt aan Conte om als een dolle juichend over het veld te gaan. Er werd al snel afgefloten en na het laatste fluitsignaal kregen de Duitser en de Italiaan het wederom met elkaar aan de stok. Scheidsrechter Anthony Taylor gaf beide coaches een rode kaart.

Bekijk in de tweet hieronder het opstootje na het laatste fluitsignaal tussen de twee managers.