NOS Voetbal

Engelse pers spijkerhard over Man United: 'Slechtste vertoning in vijftig jaar'

Zo hoopvol als er bij de aanstelling van Erik ten Hag als manager nog over Manchester United geschreven werd, zo hard oordeelt de Engelse pers drie maanden en twee Premier League-wedstrijden later.

De koppen zijn niet mals en de commentaren hard na de 4-0 afstraffing tegen Brentford FC van zaterdagavond. Zo schreef Jim White, columnist van The Telegraph: "Ik kijk al 50 jaar naar Manchester United - en dit was de slechtste vertoning die ik ooit heb gezien."

The Guardian schetst de al negen jaar durende neergang van de club na het vertrek van Sir Alex Ferguson, de legendarische manager die United voor het laatst successen bracht.

"De vele ontslagen, hoop op betere tijden, uitspreken van optimisme na transfers; het is valse hoop. De ploeg oogt als een verzameling van beroemde voetballers die wanhopig ergens anders willen zijn dan bij het team van United."

De gebaren van de aanhang van Manchester United zijn duidelijk

Alleen de Daily Mail merkt, na de kop dat een rampzalig United een dieptepunt van schaamte heeft bereikt, op dat er "na twee wedstrijden nog moeilijk definitieve conclusies getrokken kunnen worden, maar dat het moeilijk ontsnappen is uit de spiraal van ontbrekende samenhang tussen spelers en geen autoriteit van de coach."

Ook de analisten op de Britse televisie waren kritisch. Op Sky Sports ontspon zich een vurige discussie tussen Jamie Redknapp en Gary Neville, die zijn gehele carrière voor de club speelde.

Neville bekritiseerde de eigenaren van de club en verweet ze geen hart te hebben. "De leiding van de club bestaat uit bankiers. Het is een hele prestatie om een miljard uit te geven en nog zo slecht te zijn", was de oud-speler helder.

Bekijk hieronder de discussie tussen Redknapp en Neville.

Ten Hag zelf sprak na afloop dat Brentford hongeriger was. "Daarnaast kregen we doelpunten tegen uit individuele fouten. Je kan het tactisch plan niet zomaar in de prullenbak gooien. In de rust had ik eigenlijk iedereen kunnen wisselen."

De cijfers zijn hard en de vooruitzichten niet rooskleurig. Volgende week komt Liverpool, de aloude rivaal, op bezoek. Vorig seizoen ging de ploeg met 4-0 en 5-0 twee keer keihard onderuit tegen de ploeg van Jürgen Klopp.

Toch is de hoop nooit ver weg. In het eerste seizoen van de Premier League verloor United onder Ferguson ook zijn eerste twee competitieduels. Aan het eind van het seizoen stonden de 'Mancunians' alsnog met de beker in handen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl