NOS Nieuws

Wekdienst 4/4: IPCC komt met nieuw klimaatrapport • Treinen NS rijden weer

Goedemorgen! Het Klimaatpanel van de Verenigde Naties, IPCC, komt met een derde rapport over klimaatverandering en de Tweede Kamer gaat in gesprek met minister Dijkgraaf (Onderwijs) over de herinvoering van de basisbeurs.

Maar eerst het weer. Na een paar winterse dagen met vorst en sneeuw, lijkt het vandaag wel herfst. Het is bewolkt, er valt regen en het waait stevig uit het zuidwesten. Vanmiddag is het tussen de 6 en 8 graden, vanavond wordt het kortstondig een graad of 10.

Weeronline

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het Klimaatpanel van de Verenigde Naties, IPCC, komt met een derde rapport over klimaatverandering. Dit keer gaat 't over hoe we de klimaatverandering kunnen aanpakken. Bijvoorbeeld over de kostenontwikkeling van wind- en zonne-energie, batterijen voor elektrische auto's en CO2-opslag.
  • De burgemeesters van het Veiligheidsberaad komen digitaal bijeen. Onderwerp van de bijeenkomst is de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Ook maakt het ministerie van Justitie cijfers over de opvang van Oekraïners bekend.
  • Oekraïense en Russische delegaties gaan verder in gesprek over een mogelijk akkoord over de oorlog. Wanneer de gesprekken beginnen, is nog niet bekend.
  • De Tweede Kamer gaat met minister Dijkgraaf (Onderwijs) in gesprek over de herinvoering van de basisbeurs vanaf het studiejaar 2023-2024.

Wat heb je gemist?

In Las Vegas zijn de Grammy Awards weer uitgereikt. De Nederlandse artiesten DJ Tiësto en Afrojack en de in juli overleden componist Louis Andriessen waren genomineerd, maar vielen niet in de prijzen.

De prijs voor de Song van het Jaar was voor Leave The Door Open van Silk Sonic, een samenwerking van Bruno Mars en Anderson Paak. Zanger Jon Batiste won met zijn We Are de grammy voor het Album van het Jaar.

Andere opvallende onderscheidingen gingen naar de Foo Fighters (beste rockalbum, beste rocksong en beste rockoptreden). Anderhalve week geleden overleed Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins onverwacht. In verband met zijn overlijden trad de rockband niet op.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Omroep Brabant sprak met een man uit Oss die vorige maand naar Oekraïne reisde om met de Oekraïners mee te vechten tegen de Russen. Hij zat zeven dagen in het Oekraïense vreemdelingenlegioen, maar is sinds een week weer thuis. Hij ging weer terug, omdat hij minimaal een jaar moest blijven, zegt hij. Hij zou alleen patrouilles hebben gelopen en geen schot hebben gelost.

Fijne maandag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl