AFP
NOS Nieuws

Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins (50) overleden

De drummer van de Amerikaanse rockband Foo Fighters, Taylor Hawkins, is op 50-jarige leeftijd overleden in Colombia. Plaatselijke media melden dat hij dood werd gevonden in een hotel in de hoofdstad Bogota. De band zou daar optreden op een festival.

Hawkins' overlijden werd door de band bekendgemaakt op sociale media. "De Foo Fighters-familie is kapot van het tragische en vroegtijdige overlijden van onze geliefde Taylor Hawkins", staat in de verklaring. "Zijn muzikale geest en aanstekelijke lach zullen ons allemaal voor altijd bijblijven."

Hawkins was naast leadzanger Dave Grohl een prominent lid van de Foo Fighters, die werd opgericht in 1995. Hij kwam bij de band in 1997, nadat de vorige drummer met ruzie was vertrokken. Hawkins speelde eerder in de band van Alanis Morissette.

Hij zong ook bij de Foo Fighters, vaak op de achtergrond, maar soms ook als lead vocal. Het nummer Cold day in the sun is daarvan een voorbeeld. Ook schreef Hawkins mee aan een groot aantal nummers.

In 2001 lag Hawkins twee weken in coma na een overdosis heroïne. Hij was getrouwd en had drie kinderen.

Geschokte reacties

De muziekwereld heeft geschokt en bedroefd gereageerd op het onverwachte overlijden van Hawkins. Op sociale media regent het reacties en eerbetonen aan de muzikant.

Miley Cyrus deelt op Instagram dat ze haar eerstvolgende concert opdraagt aan Hawkins. "Dit is hoe ik jou altijd zal blijven herinneren", schrijft de zangeres bij een zwart-witfoto van de muzikant achter zijn drumstel. Travis Barker, de drummer van Blink-182, deelt ook enkele foto's van zijn collega. "Deze doet pijn", schrijft hij erbij. "Ik heb er geen woorden voor. Heel verdrietig dat ik dit moet schrijven en dat ik je nooit meer zal zien."

Kiss-frontman Paul Stanley is "sprakeloos en kapot" van het verlies, twittert hij. "Taylor was een geweldige man, vader en echtgenoot. Mijn hart gaat uit naar hen, Dave en de band." Ook drummer Ringo Starr wenst de nabestaanden veel sterkte toe.

Ozzy Osbourne roemt Hawkins als mens en als muzikant en ook Billy Idol noemt de dood van Hawkins "tragisch". Gitarist Slash (Guns N' Roses) is er kapot van, schrijft hij op Twitter. "Ik heb geen woorden voor alle dingen die ik voel na dit verlies."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl