Dick Advocaat als trainer van Feyenoord
NOS VoetbalAangepast

Advocaat keert terug bij FC Utrecht als adviseur van interim-trainer Kruys

Dick Advocaat (74) blijft actief binnen het voetbal. Hij gaat bij FC Utrecht tot het einde van het seizoen een adviserende rol op zich nemen. Hij treedt in de technische staf toe als mentor van de onervaren interim-trainer Rick Kruys (36).

Na het ontslag van René Hake afgelopen maandag werd bekend dat assistent-trainer Kruys het seizoen afmaakt als hoofdtrainer. Kruys heeft de juiste papieren, maar nog geen ervaring. Michael Silberbauer wordt assistent-trainer van Kruys. De voormalig Deens international en oud-speler van FC Utrecht speelde tussen 2008 en 2011 in Utrecht, waar hij 113 officiële wedstrijden speelde.

"We zijn blij dat we de staf weer compleet hebben", aldus Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht. "Michael is een echte clubman, een leider met een winnaarsmentaliteit. Daarnaast heeft hij zich de afgelopen jaren ontwikkeld als een expert op het gebied van data, dat is een welkome aanvulling in de technische staf."

Advocaat ervaringsdeskundige play-offs

FC Utrecht staat op dit moment zevende in de eredivisie, een plek die recht geeft op de play-offs voor Europees voetbal. Advocaat heeft ervaring als trainer met het winnen van die play-offs. In 2019 won hij de finale met FC Utrecht van Vitesse, vorig jaar won hij met Feyenoord van uitgerekend FC Utrecht.

Rick Kruys maakt het seizoen af als hoofdtrainer van FC Utrecht

Verder was Advocaat in zijn lange loopbaan als trainer onder meer drie keer bondscoach van het Nederlands elftal en tal van anderen landen, alsmede clubcoach bij onder andere PSV, Zenit Sint-Petersburg, Glasgow Rangers, FC Utrecht en als laatste club Feyenoord waar hij in de zomer van 2021 vertrok.

Daarna verraste hij vriend en vijand door aan de slag te gaan als bondscoach van Irak. Na mindere resultaten in de WK-kwalificatie besloten beide partijen afgelopen november na drieënhalve maand een eind te maken aan het dienstverband.

Niet op de bank

Voor nu neemt Advocaat bij FC Utrecht alleen adviserende rol op zich en zal hij tijdens wedstrijden niet naast Kruys op de bank zitten. Wel laat de geboren Hagenaar tot het einde van het seizoen zijn gezicht zien op het trainingsveld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl