Twitter: @thestevennabil
NOS Voetbal

Advocaat stopt nog steeds niet: hij wordt bondscoach van Irak

"Een beetje tennissen, een beetje golfen, ik kom er wel uit." Dick Advocaat wist precies te vertellen hoe hij zijn tijd ging doorkomen als gepensioneerd voetbaltrainer. Die status leek hij toch bereikt te hebben, nadat hij afgelopen seizoen Feyenoord richting de voorronde van de Conference League had geleid.

Maar de woorden 'Advocaat' en 'stoppen' gaan slecht samen, zo heeft het verleden wel geleerd. En ook nu blijkt bij de Hagenaar, die in september 74 jaar wordt, het bloed weer te kruipen waar het niet gaan kan.

Advocaat neemt tot en met het WK van 2022 in Qatar de nationale ploeg van Irak onder zijn hoede. De deur als clubcoach had hij dichtgegooid, die van bondscoach stond nog op een klein kiertje en daar is Irak doorheen gegaan.

Bekijk hieronder hoe een emotionele Dick Advocaat in mei afscheid nam als trainer in De Kuip.

Advocaat neemt afscheid in De Kuip en verdwijnt in tranen in de catacomben

Advocaat, die de opvolger is van de Sloveen Streshko Katanic, zal Irak nog wel naar het WK, dat volgend jaar november en december wordt gehouden, moeten zien te loodsen. Daarbij wordt hij geassisteerd door zijn vaste rechterhand Cor Pot.

Twee WK-tickets

Irak, de huidige nummer 68 van de wereldranglijst, speelt vanaf september in een groep met Iran, Zuid-Korea, de Verenigde Arabische Emiraten, Syrië en Libanon om twee WK-plaatsen. De nummer drie in de eindrangschikking krijgt nog een herkansing.

Advocaat weet wat het is om bondscoach te zijn. Hij was het al eerder van Nederland (drie keer zelfs), de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België, Rusland en Servië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl