Advocaat neemt afscheid in De Kuip en verdwijnt in tranen in de catacomben Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Een beetje tennissen, een beetje golfen, ik kom er wel uit", zo blikte Dick Advocaat alvast vooruit op zijn nieuwe tijdsbestedingen. Zijn carrière als clubtrainer, die begon in 1981 in Pijnacker, is na de 2-0 zege op FC Utrecht in de finale van de play-offs om Europees voetbal nu echt voorbij.

Advocaat verliet zondagmiddag het veld na het laatste fluitsignaal in tranen. Ook bij de 1-0 van Luis Sinisterra in de eerste helft kon hij zijn emoties niet onder controle houden. "Ja, toen begon het al. De rest van de wedstrijd niet, maar het was vrij spannend. In de tweede helft kwam het neer op vechtvoetbal."

Bekijk hieronder het interview met Advocaat.

Advocaat: 'Verdomd blij om met zo'n gevoel te stoppen'

De 73-jarige Advocaat haalde in zijn laatste kunstje Europees voetbal en dat was een pak van zijn hart. "Ik ben verdomd blij om met zo'n gevoel te kunnen stoppen. We hadden een matige tweede seizoenshelft en op deze manier maken we het toch een beetje goed."

De trainer zal voor altijd met plezier terugdenken aan zijn periode bij Feyenoord. "De jas van Feyenoord paste mij wel goed. De club heeft iets speciaals, dat vond ik vroeger al. Ik ben trots dat ik mijn carrière hier heb mogen afsluiten."

Bekijk hieronder interviews met Justin Bijlow, Willem Janssen en René Hake.

STER reclame