NOS Voetbal

Advocaat stopt na dit seizoen als clubcoach: 'Mogen jullie me aan houden'

Dick Advocaat heeft Feyenoord laten weten na dit seizoen te stoppen als trainer in de Kuip. Daarnaast kondigt de 73-jarige Hagenaar ook het einde van zijn loopbaan als clubcoach aan. Een baan als bondscoach sluit hij niet uit.

"Ik zal er alles aan doen om er een goed seizoen van te maken, maar daarna is het mooi geweest. Ik weet dat ik dat eerder heb gezegd, maar deze keer mogen jullie me eraan houden. De komende maanden zijn echt mijn laatste als clubtrainer", aldus Advocaat.

Pensioen dat er nooit kwam

Sinds Advocaat in 2012 stopte als bondscoach van Rusland, heeft hij nergens - tot nu bij Feyenoord - langer dan een jaar gewerkt. Regelmatig liet hij ook doorschemeren met pensioen te willen gaan, maar dat kwam er nooit van.

Advocaat die zegt dat hij stopt, dat hebben we eerder gehoord

Advocaat werd in zijn lange loopbaan kampioen met PSV, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg. Met de Russen won hij ook de UEFA Cup. Ook als bondscoach van Nederland, Zuid-Korea en Rusland was er succes.

"Na een lange en prachtige loopbaan is Feyenoord een schitterende club om straks bij af te sluiten. Hopelijk - en ik geloof daarin - kunnen we voor het zo ver is nog mooie dingen laten zien."

Vierde plaats in de eredivisie

Advocaat stapte vorig seizoen in bij Feyenoord - zoals hij dat even daarvoor ook kort bij Sparta Rotterdam en FC Utrecht had gedaan - en gidste de kwakkelende Rotterdammers alsnog Europa in. Momenteel bezet Feyenoord de vierde plaats in de eredivisie.

Dick Advocaat wordt in 1997 kampioen met PSV

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl