René Hake
NOS Voetbal

Trainer Hake ontslagen bij FC Utrecht, Kruys maakt seizoen af

FC Utrecht heeft trainer René Hake ontslagen. De trainer wordt verantwoordelijk gehouden voor de teleurstellende resultaten. De club staat op de zevende plaats. Afgelopen weekend werd in eigen stadion met 3-1 verloren van FC Groningen.

"De resultaten van het eerste elftal zijn over een te lange periode achtergebleven bij de verwachtingen en ambities die we hebben. Daar hebben we open en eerlijke gesprekken over gevoerd nu, maar ook de afgelopen periode. We zijn tot de conclusie gekomen dat het voor beide partijen beter is om de samenwerking stop te zetten", geeft technisch directeur Jordy Zuidam op de website FC Utrecht tekst en uitleg.

"Natuurlijk ben ik op de eerste plaats teleurgesteld over het feit dat mijn periode bij FC Utrecht tot een einde is gekomen", reageert Hake zelf. "Ik had er vertrouwen in dat we de negatieve reeks van de afgelopen tijd konden ombuigen naar een positieve richting het einde van het seizoen."

Al langer twijfels over Hake

Hake schaart zich desondanks achter de uitkomst van de "evaluerende gesprekken" die hij met de clubleiding voerde. Ook vlak voor de winterstop stond zijn positie al hevig ter discussie. "We waren het erover eens dat FC Utrecht en ik ieder een eigen weg in zullen gaan."

Assistent-trainer Rick Kruys maakt het seizoen af. FC Utrecht stevent ondanks de bedroevende reeks van de afgelopen weken, met slechts één zege in de laatste zes duels, af op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.

Rick Kruys is tot het eind van het seizoen hoofdtrainer bij FC Utrecht

Kruys is al de achtste hoofdtrainer bij FC Utrecht in de laatste tien jaar. En de negende die als hoofdverantwoordelijke langs de lijn staat, omdat Marinus Dijkhuizen het even overnam na het ontslag van Jean-Paul de Jong in 2018 tot er met Dick Advocaat een opvolger was gevonden.

Kanttekening bij de vele trainers is wel dat zowel Erik ten Hag (door Ajax) als John van den Brom (RC Genk) werd weggekocht uit de Domstad.

Behalen doelstelling

De 36-jarige Kruys, oud-speler van de club en in het bezit van het hoogste trainersdiploma, heeft in de resterende zeven competitiewedstrijden de leiding. "Onder Rick Kruys focust het eerste elftal zich volledig op het behalen van de doelstelling, in de topzes eindigen, en de play-offs om Europees voetbal", aldus Zuidam.

Het laatste interview met René Hake als trainer van FC Utrecht, zondag na de nederlaag (1-3) tegen FC Groningen:

Hake onder druk bij FC Utrecht: 'Kan mijn telefoon beter uitzetten, toch?'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl