Leden van de nationale garde oefenen in het zuiden van Oekraïne

De uitzending van 20 februari: Vrees voor 'grootste oorlog in Europa sinds 1945' // Mondiaal fenomeen Édouard Louis in Amsterdam

Vrees voor 'grootste oorlog in Europa sinds 1945'

Onder meer de NAVO, de VS en het Verenigd Koninkrijk zeggen dat Rusland zich voorbereidt op een grootscheepse Russische aanval op Oekraïne. NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg zei gisteravond dat alles erop wijst dat zo'n offensief ophanden is. Volgens de Britse premier Boris Johnson zijn er aanwijzingen dat Moskou zich klaarmaakt voor "de grootste oorlog in Europa sinds 1945".

Verslaggever Gert-Jan Dennekamp is in Oekraïne en doet verslag. Maakt de bevolking zich zorgen? Te gast is Ruslandkenner Hubert Smeets. Ook een interview met de ambassadeur van Oekraïne in Nederland, Maksym Kononenko.

Mondiaal fenomeen Édouard Louis in Amsterdam

Hij wordt het Franse literaire wonderkind genoemd, de 29-jarige Édouard Louis. Zijn werk staat centraal tijdens het theaterfestival 'Brandhaarden' van Internationaal Theater Amsterdam. Zelf speelt hij de voorstelling naar zijn eigen boek Wie heeft mijn vader vermoord, door de Duitse regisseur Thomas Ostermeier.

Franse literaire sensatie in Amsterdam op de planken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl