De Canadese politie komt in actie op om de brug te ontruimen
NOS Nieuws

Canadese brug ontruimd, 'gaat vandaag nog open'

De brug tussen Canada en de VS die zes dagen lang bezet werd gehouden door een 'Vrijheidskonvooi' van truckers en andere betogers, gaat vandaag nog open. Dat heeft een medewerker van het Witte Huis gezegd. Eerder vandaag werd de Ambassador Bridge bij Detroit ontruimd.

De brug is de belangrijkste wegverbinding tussen Canada en de VS. Veel truckers waren gisteren al uit zichzelf vertrokken nadat een deadline van de rechter om de blokkade op te heffen was verlopen, maar een aantal trucks en demonstranten bleven de brug bezet houden.

Vandaag kwam de politie in actie om ook de laatste demonstranten van de brug te halen. Er werden enkele arrestaties verricht en zo'n tien vrachtwagens werden weggetakeld. De politie heeft niet bekendgemaakt hoeveel mensen zijn gearresteerd.

De politie kwam met veel agenten in actie om de laatste betogers te verwijderen:

Politie haalt laatste demonstranten van Canadese brug

De Ambassador Bridge is belangrijk voor onder meer de bevoorrading van de auto-industrie in Detroit. Daardoor liep de productie bij de fabrieken van Ford en Toyota vertraging op. Per dag gaat er normaal voor 360 miljoen dollar aan goederen over de brug.

Na de ontruiming controleerden de autoriteiten de brug om zeker te weten dat die veilig is voor gebruik.

In de Canadese hoofdstad Ottawa gingen vandaag tegendemonstranten de straat op om voertuigen tegen te houden die zich bij het coronaprotest wilden aansluiten. De protesten met het Freedom Convoy begonnen ruim twee weken geleden, met een tocht op de Canadese hoofdstad. Inmiddels is het idee van vrijheidskonvooien die wegen blokkeren op meerdere plekken gekopieerd, zoals gisteren in Den Haag en Parijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl