Werk aan het spoor bij Bunnik
NOS NieuwsAangepast

Problemen op het spoor houden aan: ook vandaag minder treinen

Net als gisteren vallen er vandaag treinen uit vanwege het tekort aan verkeersleiders, maar ook vanwege problemen op het spoor. De problemen treffen trajecten in het midden van het land.

Tot 15.00 uur rijden er geen treinen tussen Utrecht en Arnhem en tussen Utrecht en Rhenen. Reizigers kunnen omreizen via Den Bosch. Tussen Utrecht en Arnhem is geen treinverkeer mogelijk vanwege het personeelstekort en een spoorstaafbreuk op een overweg, meldt ProRail.

"De sporen zijn met een soort hars ingegoten in de overweg, wat het vervangen van een dergelijke breuk ingewikkeld maakt", aldus de spoorbeheerder. "Extra uitdaging is dat het gaat om spoorstaven van wel 40 meter lang. Spoorwerkers zullen beide spoorstaven moeten vervangen."

ProRail denkt vanmiddag klaar te zijn met de werkzaamheden. Er kan dan over één spoor gereden worden, omdat het acht uur duurt voordat een speciale hars op het herstelde spoor is uitgehard.

Tekort aan verkeersleiders

Vanwege het tekort aan verkeersleiders rijden er bovendien geen treinen tussen Barneveld Centrum en Ede-Wageningen, en Maarn en Rhenen. Connexxion zet op dat traject bussen in.

Gisteren vielen er opnieuw treinen uit als gevolg van het tekort aan verkeersleiders. Er reden na 15.00 uur geen treinen tussen Utrecht en Arnhem. Dinsdagochtend reden er ook al geen treinen tussen Utrecht en Arnhem, Utrecht en Rhenen, en Barneveld Centrum en Ede-Wageningen.

ProRail kampt al geruime tijd met een tekort aan verkeersleiders. Er zijn per direct zestig mensen nodig, op een totaal van ongeveer 750, maar die zijn (nog) niet beschikbaar.

De NOS ging deze week langs bij ProRail in Utrecht, waar treinverkeersleiders worden opgeleid:

Treinverkeersleiders in opleiding: 'Een rode regel betekent vertraging'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl