NOS Nieuws

ProRail: treinen rijden toch, verkeersleider meldt zich

Het treinverkeer dat morgen tussen 06.30 uur en 15.00 uur niet zou rijden op verschillende trajecten in het midden van het land, rijdt toch. ProRail zegt dat na het besluit om niet te rijden zich alsnog een verkeersleider heeft gemeld.

"Een verkeersleider die we eerder nog niet te pakken hebben gekregen heeft halverwege de avond aangegeven toch te kunnen werken. Dankzij de flexibiliteit van deze collega en die van Connexxion en NS, kunnen reizigers toch met de trein reizen", schrijft de spoorbeheerder.

Er is alsnog de hele dag treinverkeer tussen Arnhem en Utrecht, tussen Ede-Wageningen en Barneveld Centrum en tussen Maarn en Rhenen.

Een woordvoerder van ProRail zegt dat de bewuste verkeersleider zijn voicemail pas later had beluisterd. "Hij liet weten dat hij wel kan werken. Dus toen hebben we gekeken: is het toch haalbaar om de treinen weer te laten rijden voor vervoerders, machinisten, etcetera. Connexxion en de NS gaan hun uiterste beste doen. "

Ook de NS laat weten zijn "uiterste best te doen om de treinen morgen te laten rijden". "Je moet je voorstellen dat je aanpassingen doet als we niet rijden: materieel en personeel. En die aanpassingen moeten we weer terugdraaien, omdat ProRail toch besluit te gaan rijden. Dus we gaan onze uiterste best doen", aldus de woordvoerder.

Eerder vandaag meldde de spoorbeheerder dat treinen tussen Arnhem en Utrecht niet zouden rijden, omdat er onvoldoende verkeersleiders zijn. Ook vandaag reden er in de ochtendspits om diezelfde reden geen treinen op dezelfde trajecten.

De NOS ging vandaag langs bij ProRail in Utrecht, waar treinverkeersleiders worden opgeleid:

Treinverkeersleiders in opleiding: 'Een rode regel betekent vertraging'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl