Kira Toussaint
NOS Sport

Toussaint, De Waard en Steenbergen snel in series, ook Busch en Hoogerwerf door

De derde dag van de EK kortebaan in Kazan is met vijf halvefinaleplaatsen goed begonnen voor de Nederlandse zwemploeg.

Kira Toussaint en Maaike de Waard plaatsten zich op de 50 meter rugslag voor de halve finales. Toussaint tikte aan na 26,17 en zette daarmee de tweede tijd neer van de series. Alleen de Française Analia Pigree was sneller. De derde tijd was voor De Waard met 26,22.

Ook de tijd van Tessa Giele (27,02) was snel genoeg voor de volgende ronde, maar omdat er per land slechts twee vrouwen in de halve finales mogen starten, sneuvelde ze alsnog in de series.

Ook op de 100 meter vrije slag kwamen er drie Nederlandse vrouwen in actie. Marrit Steenbergen en Kim Busch plaatsten zich voor de halve finales, Valerie van Roon viel buiten de boot.

De Tsjechische Barbora Seemanova was met een tijd van 52,45 de snelste in de series, gevolgd door Steenbergen met 52,62. De 21-jarige Nederlandse hield daarmee onder anderen Sarah Sjöström achter zich.

Marrit Steenbergen

Busch tikte aan in 53,75, wat uiteindelijk de elfde tijd bleek. Van Roon zette met 54,68 de twintigste tijd neer.

Ook Hoogerwerf naar halve finales

Tim Hoogerwerf heeft een plaats bemachtigd in de halve finales van de 200 meter vlinderslag. Slechts vijftien zwemmers verschenen aan de start van de series, waardoor bijna iedereen al op voorhand zeker was van plaatsing. Alleen de Rus Aleksandr Pribytok en de Pool Jakub Majerski sneuvelden, omdat er twee zwemmers uit hun land sneller waren.

Hoogerwerf zette de twaalfde tijd neer. De Nederlander tikte aan na 1.57,09.

Op de 200 meter schoolslag redde Tes Schouten het niet. Ze werd met een tijd van 2.25,49 24ste in de series.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl