NOS Voetbal

Voorzitter Laporta baart opzien: 'Koeman blijft coach van Barcelona'

Barcelona-voorzitter Laporta: 'Koeman zal aanblijven als trainer'

De soap in Barcelona heeft er weer een aflevering bijgekregen. Waar de Spaanse media al een week het aanstaande ontslag van coach Ronald Koeman aankondigen, verraste voorzitter Joan Laporta zaterdag met de volgende uitspraak: "Koeman blijft de coach van Barcelona."

De preses vervolgde met: "Hij heeft een contract en we hopen dat hij ons weer op het winnende pad kan krijgen, door te spelen zoals we willen. Ik weet dat hij alles zal geven."

De uitspraken zijn opvallend. Al een aantal keer bekritiseerde Laporta zijn hoofdtrainer en hij zinspeelde ook al een aantal keren op een vertrek van de clublegende, die Barcelona in 1992 aan de eerste Europa Cup I-zege had geholpen met een doelpunt in de finale. Maar een definitief exit van Koeman is vooralsnog uitgebleven.

Ronald Koeman

Hoeveel de woorden van Laporta daadwerkelijk waard zijn, moet blijken. Barcelona staat zaterdagavond voor de belangrijke uitwedstrijd tegen Atlético Madrid, overigens zonder de geschorste Koeman op de bank.

Barça staat momenteel achtste in La Liga, met één verliespunt minder dan nummer zes Atlético en slechts twee verliespunten meer dan lijstaanvoerder Real Madrid.

In de Champions League gingen de eerste twee groepsduels verloren. Zowel Bayern München als Benfica versloeg de Catalanen met 3-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl