Wout Poels in de Ronde van Zwitserland
NOS Wielrennen

Poels als helper van Haig naar Tour, zesde Ronde van Frankrijk voor Van Baarle

Wout Poels begint volgende week aan zijn negende Ronde van Frankrijk. De Nederlandse klimmer moet bij Bahrain Vicorious kopman Jack Haig bijstaan in het hooggebergte. Ook bij INEOS staat er een Nederlander aan de start van de 108ste editie van de Tour de France. Dylan van Baarle mag zich opmaken voor zijn zesde Tour.

De 33-jarige Poels heeft in het verleden al bewezen ook zelf een goed klassement te kunnen rijden. Vorig jaar evenaarde hij in de Vuelta a España met de zesde plek zijn beste eindresultaat ooit in een grote ronde.

Bij Bahrain ontbreken Mark Padoen en Gino Mäder, die de afgelopen weken indruk maakten. De 24-jarige Padoen won in de Dauphiné liefst twee bergetappes. De eveneens 24-jarige Mäder pakte ritzeges in de Ronde van Italië en de Ronde van Zwitserland.

Vier klassementsrenners

Van Baarle is bij INEOS omringd door liefst vier klassementsrenners, namelijk Richard Carapaz, Richie Porte, Geraint Thomas en Tao Geoghegan Hart. Jonathan Castroviejo, Michal Kwiatkowski en Luke Rowe completeren de sterke Britse formatie in de Tour.

Dylan van Baarle wint Dwars door Vlaanderen

Voor Carapaz, die in 2019 de Ronde van Italië op zijn naam schreef, wordt het zijn tweede Tour de France. In zijn voorbereiding op de Franse grote ronde won hij de Ronde van Zwitserland.

Porte en Thomas lieten in de voorbereidingskoersen ook zien de goede vorm te pakken te hebben. Porte, die in 2020 derde werd in het eindklassement van de Tour, won de Dauphiné. Thomas werd in de Franse rittenkoers derde.

Ook Hart weet al hoe het is om op het podium te staan van een grote ronde. De 26-jarige Brit won vorig jaar de Giro d'Italia en maakt dit jaar zijn Tourdebuut.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl