De uitzending van 25 mei: Weinig digitale kennis in de Kamer / Tata Steel versnelt maatregelen / Ombudsman over de Toeslagenaffaire

Digitale kennis ontbreekt in Tweede Kamer

Kunstmatige intelligentie, de macht van techbedrijven, de datahonger van de overheid. De Tweede Kamer heeft er weinig grip op, zo oordeelde zij zelf. Daarom komt er nu een speciale commissie die de macht beter moet controleren. En dat is hoognodig vinden verschillende adviseurs.

Een speciale commissie is volgens adviseurs hoog nodig

Tata Steel wil vervuiling versneld aanpakken

Een week na de aangifte van ruim duizend omwonenden tegen Tata Steel, zegt de staalfabriek in IJmuiden versneld de overlast te willen aanpakken. Het bedrijf kondigt vandaag maatregelen aan waardoor de stank-, stof-, en geluidsoverlast vanaf 2023 moet verminderen. Eerder verwachtte Tata Steel pas vanaf 2025 effect. Directeur Hans van den Berg is te gast en geeft toelichting op de maatregelen en de commotie van de afgelopen tijd.

Vertrouwt de regio Tata Steel nog?

Ombudsman Reinier van Zutphen over de Toeslagenaffaire

Nieuwsuur spreekt met Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen. Hij komt praten over een nieuw rapport over de afhandeling van de toeslagenaffaire. "Grote zorgen" maakt hij zich, schrijft hij vandaag in een brief aan staatssecretaris Van Huffelen van Financiën. Van Zutphen zegt de laatste maanden steeds meer verontrustende klachten te krijgen van mensen die nog wachten op een bericht van de Belastingdienst.

'Pas op voor 'bestuurlijke spaghetti' bij het compenseren van de gedupeerden'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl