Krakersbolwerk Liebig 34 in Berlijn
NOS Nieuws

Wekdienst 9/10: Bekendmaking Nobelprijs voor de Vrede • Krakersbolwerk Berlijn ontruimd

Goedemorgen! Vanochtend wordt bekendgemaakt wie de Nobelprijs voor de vrede wint. En krakersbolwerk Liebig 34 in Berlijn wordt ontruimd.

Af en toe zon en vooral in het westen af en toe een bui. Matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 3 tot 5 en maximaal een graad of 15. Na vandaag enkele buien, vooral zaterdag ook met onweer en hagel. Het weekend verloopt fris met maximaal 12 of 13 graden.

Weer

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Wie wint de Nobelprijs voor de Vrede? Om 11.00 uur wordt de winnaar bekendgemaakt in Oslo. De ceremonie is te volgen via een livestream op NOS.nl.
  • De rechter doet uitspraak tegen een verdachte van de vuurwerk-aanslag op Urk. Deze verdachte erkende eerder dat ze zich hadden vergist in het adres. Justitie heeft vier jaar geëist.
  • En in Berlijn wordt een van de laatste krakersbolwerken ontruimd. Het gaat om de Liebig 34, bewoond door links-extremisten die geweld niet schuwen.

Wat heb je gemist?

In Mali is een Franse hulpverleenster vrijgelaten. De vrouw van 75 was bijna vier jaar geleden door jihadisten ontvoerd. Ook een prominent lid van de Malinese oppositie, Soumaïla Cissé die in maart werd ontvoerd, is vrijgelaten, net als twee Italianen die in 2018 werden ontvoerd. Er lijkt sprake te zijn van een gevangenenruil: de Malinese overgangsregering heeft enkele dagen geleden bijna 200 jihadisten vrijgelaten.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Het BNNVARA-programma Over Mijn Lijk heeft de Gouden Televizier-Ring gewonnen. In het programma volgt presentator Tim Hofman mensen die ongeneeslijk ziek zijn.

Hofman bedankte een aantal mensen die hij heeft gevolgd in het programma, en die ondertussen zijn overleden.

Dit zijn de lessen die hij van hen heeft geleerd:

Over mijn lijk wint Gouden Televizier-Ring

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl