Calvin Stengs in actie namens Jong Oranje
NOS Voetbal

De Boer haalt Stengs bij Oranje na afmeldingen Bergwijn en Ihattaren

Bondscoach Frank de Boer heeft Calvin Stengs bij Oranje gehaald. De aanvaller van AZ is opgeroepen na afmeldingen van Steven Bergwijn en Mohamed Ihattaren, die beiden geblesseerd zijn.

Tottenham Hotspur-aanvaller Bergwijn moest door zijn blessure de met 6-1 gewonnen uitwedstrijd tegen Manchester United aan zich voorbij laten gaan. Het is onduidelijk met wat voor fysieke problemen hij kampt.

Ihattaren ontbrak zondag vanwege een spierblessure bij de wedstrijdselectie van PSV tegen Fortuna Sittard (2-0 winst). Hij ondergaat maandag een MRI-scan, waaruit moet blijken wat de precieze schade is.

De 21-jarige Stengs, die opgeroepen was voor Jong Oranje, maakte eind 2019 zijn debuut voor Nederland in de 5-0 zege op Estland. Het bleef tot nu toe bij die ene interland.

Jurgen Ekkelenkamp vervangt Stengs bij Jong Oranje, waar de EK-kwalificatieduels met Jong Gibraltar en Jong Cyprus op het programma staan. Het is voor de Ajacied de eerste keer dat hij in de selectie zit.

Drie interlands

Het Nederlands elftal komt maandag voor het eerst onder de leiding van De Boer bij elkaar. Er staan drie interlands voor de deur. Oranje oefent woensdag tegen Mexico en speelt daarna in de Nations League tegen Bosnië-Herzegovina (zondag 11 oktober) en Italië (woensdag 14 oktober).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl