NOS Voetbal

Debutanten Stengs en Boadu maken in Oranje jongensdroom waar

Debutanten Stengs en Boadu maken jongensdroom waar

De twee jonge debutanten bij Oranje, Calvin Stengs en Myron Boadu, stonden na afloop van de 5-0 zege op Estland trots verslaggever Jeroen Stekelenburg te woord. De 20-jarige Stengs had een basisplaats en was goed voor twee assists, de 18-jarige Boadu viel in en scoorde bij zijn debuut.

"Het is toch wel een hoger niveau dan bij AZ, daar moet je niet moeilijk over doen", gaf Stengs na afloop toe. "Het was wel spannend, ik begon ook onwennig, maar later ging het beter. Ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen met twee assists."

Boadu, de eerste Oranje-speler die is geboren in de 21ste eeuw, was niet jaloers toen hij hoorde dat zijn ploeggenoot van AZ in de basis stond. "Nee hoor, ik was alleen maar trots."

Boadu luistert debuut Oranje op met goal: 5-0 tegen Estland

Ondanks de spanning stond Boadu, die na de rust inviel, meteen zijn mannetje. "Mijn eerste aanname was meteen goed en dan zit je er meteen prima in. De andere jongens hadden gezegd dat ik er schijt aan moest hebben."

Drie minuten voor tijd maakte de Amsterdammer ook nog eens zijn jongensdroom waar: "Het was een hele goede bal van Kevin Strootman. Daar droom je van, scoren voor Oranje."

Bondscoach Ronald Koeman had lovende woorden over voor het tweetal. "Beiden hebben bravoure in hun spel. Dat is het mooie. Voor de rest zijn ze heel bescheiden en passen ze ongelooflijk goed in de groep."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl