PSV meldt zich aan kop na moeizame zege en vier afgekeurde goals

Bekijk de samenvatting van PSV - Fortuna Sittard

Een wisselvallig PSV heeft in eigen huis gewonnen van Fortuna Sittard. Zes keer ging de bal over de doellijn van de Limburgse keeper, maar vier keer werd het doelpunt afgekeurd. Het werd daarom 2-0.

PSV profiteert met de driepunter van de nederlaag van Ajax bij FC Groningen en sluit zich met tien punten uit vier duels aan bij de koplopers Feyenoord en sc Heerenveen. Op basis van doelsaldo staan de Rotterdammers eerste.

Bekijk hieronder de reacties van PSV-aanvaller Donyell Malen en trainers Roger Schmidt (PSV) en Kevin Hofland (Fortuna Sittard).

In een leeg Philips Stadion oogde de wedstrijdselectie van PSV ook smaller dan gebruikelijk. Mohamed Ihattaren en Philipp Max ontbraken vanwege een blessure en Timo Baumgartl en Armindo Bruma zijn druk met een tijdelijke transfer.

Als oplossing wilde PSV spelers van Jong PSV op de bank laten plaatsnemen, maar de uitslagen van hun coronatest waren niet op tijd binnen. Daarom zaten er maar vier veldspelers op de PSV-bank.

Zahavi weer belangrijk

Eran Zahavi trok zich daar niets van aan. De ervaren spits, die doordeweeks bij zijn debuut tegen Rosenborg direct goed was voor een doelpunt en een assist, stuurde in de vijfde minuut Donyell Malen de diepte in. De aanvaller omspeelde de keeper en schoot raak.

In de eerste helft lukte het de PSV'ers nog vier keer om te scoren, maar alle vier de keren werd het doelpunt afgekeurd. Twee keer overduidelijk terecht, twee keer nadat de VAR de beelden nog eens goed had bekeken.

Het was druk in het oortje van scheidsrechter Jeroen Manschot

PSV gaf echter ook kansen weg: Lisandro Semedo en Sebastian Polter hadden bij elkaar vier keer de 1-1 op de voet, maar doelman Yvon Mvogo hield zijn doel in de eerste helft schoon.

Fortuna maakt het PSV ook in de tweede helft lastig, al bleven de kansen nu uit. Wel kwam de thuisploeg goed weg, toen Semedo binnen het zestienmetergeboed vastgehouden werd en de VAR zweeg.

Ook PSV wist geen groot gevaar meer te stichten en alleen de spanning maakte het nog boeiend. Toen invaller Noni Madueke vijf minuten voor tijd de 2-0 maakte, was het gedaan.