NOS Voetbal

Pover Ajax lijdt eerste nederlaag van het seizoen bij FC Groningen

Bekijk de samenvatting van FC Groningen - Ajax

Ajax is tegen zijn eerste nederlaag van het nog prille eredivisieseizoen aangelopen. Op bezoek bij FC Groningen werd met 1-0 verloren, door een goal van basisdebutant Remco Balk.

Met aanwinst Sean Klaiber op de bank en Jurriën Timber centraal achterin op de plek van de niet geheel fitte Perr Schuurs, begonnen de Amsterdammers aan het treffen in het noorden van het land. Mohammed Kudus zat niet bij de selectie wegens een blessure.

Kansen

Ajax had in de eerste helft meer balbezit en kreeg kansen. Zakaria Labyad kopte in de handen van Sergio Padt, de van een rode kaart vrijgesproken Edson Álvarez schoot via een Groninger net naast en ook de teruggekeerde Ryan Gravenberch was dicht bij de openingsgoal.

Aan de andere kant stichtte Jørgen Strand Larsen gevaar uit een voorzet van Damil Dankerlui. Ajax-keeper André Onana zag tot zijn opluchting de kopbal van de Noor over het doel vliegen.

Remco Balk heeft Groningen op 1-0 gezet

Kort na rust moest het flets spelende Ajax plots in de achtervolging na een treffer van Balk. De basisdebutant reageerde alert, nadat Onana een inzet van Strand Larsen had gekeerd.

"Die goal is niet eens een kans, maar je roept het over jezelf af", baalde Ten Hag. "We moeten vanaf het begin meer investeren. Er zat bij ons in zijn geheel te weinig verrassing in." Balk kon daarentegen zijn geluk niet op. "Altijd lekker als je ook tegen een topclub kan scoren."

Bekijk hieronder de volledige interviews met Ten Hag, Balk, Edson Álvarez en Groningen-trainer Danny Buijs:

De ploeg van Ten Hag, die Davy Klaassen voor het sluiten van de transfermarkt hoopt te verwelkomen, maakte na de 1-0 wel jacht op de gelijkmaker, maar creëerde nauwelijks mogelijkheden. Sterker, het kwam goed weg bij een bal op de paal van Ramon-Pascal Lundqvist.

In de slotminuten raakten Dusan Tadic en de ingevallen Klaas-Jan Huntelaar in dezelfde aanval de lat, waardoor het vierde competitiewedstrijd zelfs geen punt opleverde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl