Timo Baumgartl verruilt PSV voor Fulham ProShots

Timo Baumgartl gaat vertrekken bij PSV. De 24-jarige verdediger werd vorig seizoen met hoge verwachtingen naar Eindhoven gehaald, maar de club laat hem nu op huurbasis naar Fulham gaan. Baumgartl is in Londen om de transfer af te ronden.

Opvallend: daarmee zijn alle drie de grote aankopen van een jaar geleden al vertrokken.

Eerder vertrok Ritsu Doan al naar Arminia Bielefeld en vond Bruma onderdak bij Olympiakos. Voor het drietal werd in de zomer van 2019 in totaal een slordige dertig miljoen euro betaald.

Slechts 13 competitieduels

Baumgartl was aanvoerder van Jong Duitsland, maar werd in Eindhoven nooit de defensieve leider die ze voor ogen hadden. In slechts dertien competitiewedstrijden maakte hij speelminuten, op bezoek bij RKC Waalwijk maakte hij zijn enige treffer.

Timo Baumgartl ProShots

De nieuwe trainer Roger Schmidt had Baumgartl niet meer nodig en hield hem tijdens de eerste drie competitieduels op de bank. Tegen Fortuna Sittard maakt hij zondagmiddag al geen deel meer uit van de wedstrijdselectie.

Bij de nummer laatst van Engeland krijgt Baumgartl met de Premier League wel een mooi podium om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Bij Fulham wordt hij ploeggenoot van Oranje-international Kenny Tete.

STER reclame