Napoli-invaller Arek Milik heeft de beslissende penalty de touwen in gejaagd

Foutloze penaltyreeks tegen Juventus bezorgt Napoli zesde Coppa Italia

Napoli heeft voor de zesde keer de Coppa Italia veroverd. In Rome eindigde een wat saaie finale tegen Juventus in 0-0, waarna de Zuid-Italiaanse ploeg de penaltyserie (er was geen verlenging) met 4-2 won. De Juventus-spelers Paulo Dybala (gestopt) en Danilo (over) waren de enigen die vanaf elf meter misten.

Juventus, dat met dertien bekers recordhouder is in Italië, was aanvankelijk iets sterker en Alex Meret keerde schotjes van Cristiano Ronaldo en Rodrigo Bentancur.

Napoli-aanvoerder Lorenzo Insigne

Het afwachtende Napoli kreeg de grootste kansen: Lorenzo Insigne schoot een vrije trap op de paal en Gianluigi Buffon strekte zich bij schoten van Diego Demme en Insigne.

Na rust probeerde Juve, met Matthijs de Ligt in de gelederen, het enkele malen van afstand, waarna Napoli sterker werd. Arek Milik en Matteo Politano misten grote kansen en in blessuretijd werd Juve gered door de 42-jarige Buffon en de paal.

Dries Mertens en Matthijs de Ligt in duel

Oud-Ajacied Milik, die na 67 minuten clubtopscorer Dries Mertens was komen aflossen, schoot de beslissende strafschop in de touwen.