Clubtopscorer Dries Mertens verlengt zijn contract bij Napoli
NOS Voetbal•

Clubtopscorer Mertens blijft Napoli trouw en tekent nieuw contract

Het zat al even in de pijplijn, maar nu is er zekerheid: Dries Mertens blijft langer verbonden aan SSC Napoli, de club waarvoor hij al sinds 2013 voetbalt. Na afgelopen weekeinde is hij met 122 doelpunten zelfs clubtopscorer bij de Zuid-Italianen.

De nieuwe overeenkomst loopt tot medio 2022. Vanavond wacht Mertens met Napoli de finale van de Coppa Italia. Tegenstander in Rome is Juventus.

De 33-jarige Belg speelde zich na zijn transfer van PSV naar Napoli vooral de laatste jaren in de kijker met veel doelpunten en assists. Er was dan ook veel belangstelling voor de 90-voudig international, wiens contract tot deze zomer liep. Zo zouden clubs als Chelsea, Manchester United, Atlético Madrid, AS Monaco en Internazionale hebben gehengeld naar de diensten van de behendige aanvaller.

Afgelopen zaterdag bewees Mertens weer zijn waarde door te scoren tegen Internazionale in de halve finales van het nationale bekertoernooi. De return in Napels eindigde in 1-1 en dat was na de 1-0 overwinning in de eerste wedstrijd voldoende voor een plaats in de eindstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl