Juventus-coach Maurizio Sarri tijdens de halve finale van de Coppa Italia tegen AC Milan
NOS Voetbal

Italiaanse bekerfinale begint met koude oorlog: 'Sarri is een verrader'

Rome maakt zich op voor een bewogen voetbalavond in het OIympisch Stadion. De rivalen Napoli en Juventus spelen daar woensdag de finale van de Coppa Italia en verbaal worden de eerste tikken al uitgedeeld.

Aurelio De Laurentiis, de voorzitter van Napoli, haalt in de Corriere dello Sport uit naar Juventus-trainer Maurizio Sarri. "Mijn historische erfvijand. Hij is een verrader. Hij maakte me kwaad met zijn vulgaire excuus van het geld."

Overstap naar Chelsea

Sarri was van 2015 tot en met de zomer van 2018 de coach van Napoli en had de club eeuwige trouw beloofd. Maar toch stapte hij over naar Chelsea. En ook nog eens vrij plotseling en dat steekt De Laurentiis nog steeds.

"Ik kan me herinneren dat hij mij in februari uitnodigde voor een lunch in Toscane, op een steenworp van mijn huis. We spraken over veel dingen, maar een vertrek kwam niet aan de orde. Dat bewaarde hij tot de dag voor de laatste wedstrijd."

Sarri liet Napoli oogstrelend voetballen, maar hoeft niet meer te rekenen op complimentjes van De Laurentiis. "Wie heeft Cavani gehaald? Ik. En Mazzarri? Ik. Hoe zit het met Benítez? Ik. En Higuaín? En Sarri zelf? Ik koos voor hem, terwijl de hele stad was beplakt met pamfletten tegen mij."

Plaaggeest Juventus

Juventus is de laatste jaren uitgegroeid tot grote plaaggeest van Napoli. De club uit Turijn is volop in de race om voor de negende keer op rij kampioen van Italië te worden, terwijl Napoli de afgelopen vier jaar drie keer als tweede eindigde.

Napoli plaatste zich afgelopen weekend ten koste van Internazionale voor de bekerfinale en Juventus deed dat ten koste van AC Milan.

Dries Mertens werd in het duel met Inter topscorer aller tijden van Napoli met 122 goals.

Mertens passeert met recordtreffer Hamsik

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl