Regerend wereldkampioen Marc Márquez tijdens de MotoGP-test in Maleisië in februari
NOS Sport

Start MotoGP-seizoen opnieuw uitgesteld: weer twee races van de baan

Vanwege de coronapandemie zijn ook de MotoGP-races van Italië (31 mei) en Catalonië (7 juni) afgelast. De organisatie van de WK-wegrace hoopt op een nieuwe kalender een plaats voor de races op de circuits van Mugello en Barcelona te vinden.

De Grote Prijs van Duitsland op 21 juni is nu de eerste race die nog wel op het programma staat, een week later gevolgd door de TT van Assen.

De organisatie in Drenthe gaat vooralsnog door met de voorbereidingen. "Wij volgen de adviezen van het RIVM en de wetgeving", zei manager Peter Schorer van het TT-circuit vorige week.

"We hebben meer evenementen en moeten gewoon afwachten wat er na 28 april en na 1 juni weer mogelijk is. Wij gaan door met de voorbereidingen, maar je moet ook bedenken of Nederland er tegen die tijd wel aan toe is om naar grote evenementen te gaan."

Eerste zes GP's al eerder afgelast

Eerder ging al een streep door de seizoensopener in Qatar en werden de grand prixs van Thailand, de Verenigde Staten en Argentinië uitgesteld naar het najaar. Voor de races in Spanje (Jerez) en Frankrijk moet nog een nieuwe datum worden gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl