NOS Sport

MotoGP-coureurs racen online tegen elkaar; weer wint een Márquez

MotoGP-coureurs racen nu online tegen elkaar en fanatiek ook

"Ik ben zo blij... Ik was niet de snelste in de kwalificatie, maar had mijn zinnen gezet op de race." Dat zegt de Spaanse coureur Alex Márquez met een glimlach, nadat hij zijn eerste MotoGP-zege heeft behaald. Virtueel welteverstaan.

Vanwege het coronavirus ligt de sportwereld plat en daarom organiseerde de MotoGP zondag een onlinerace met tien toprijders. De eerste echte MotoGP-race staat vooralsnog voor 17 mei gepland op het circuit van Le Mans.

Alex Márquez werd afgelopen seizoen kampioen in de Moto2 en zal dit seizoen debuteren in de koningsklasse, de MotoGP, waarin zijn broer Marc al zes keer de wereldtitel greep.

Zondag raceten de broers Márquez virtueel zes ronden over het circuit van het Italiaanse Mugello. Alex won, Francesco Bagnaia werd tweede, Maverick Viñales derde en Marc Márquez vijfde.

Veel kijkers voor online NASCAR-race

Onlinesportevenementen winnen aan populariteit nu er geen echte sport is. Zo werd zondag in Amerika de tweede wedstrijd van de iRacing-series met de echte coureurs uitgezonden, net alsof het een echte NASCAR-race betrof. Timmy Hill won.

De eerste iRacing-wedstrijd vorige week trok 903.000 kijkers, een record voor de esport in Amerika.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl