Fabio Quartararo ligt in de bocht op het circuit in Jerez
NOS Sport

Start MotoGP-seizoen laat op zich wachten: ook GP in Jerez van de baan

Het MotoGP-seizoen zal ook niet in Jerez beginnen, zo heeft de internationale motorsportfederatie FIM bekendgemaakt. De Grote Prijs van Spanje zou op 3 mei verreden worden, maar is, zoals al eerder enkele andere GP's, vanwege de coronapandemie uitgesteld.

Met Italië behoort Spanje tot de zwaarst getroffen landen in Europa. In Spanje is het aantal doden ten gevolge van het coronavirus al opgelopen tot meer dan 4.000.

Omdat de situatie in Spanje zich nog steeds ontwikkelt, is er nog geen nieuwe datum voor de race op het Circuito de Jerez-Angel Nieto aangewezen. Dat is wel gebeurd met de al eerder afgeblazen Grands Prix van Thailand (4 oktober), de Verenigde Staten (15 november) en Argentinië (22 november).

Voor de uitgestelde race in Qatar, waar de Moto2 en Moto3 op 8 maart wel konden starten, is nog geen nieuwe datum vastgesteld. Het is ook nog onduidelijk of die er wel komt.

Start in mei?

De seizoenstart voor de MotoGP staat nu gepland voor 17 mei, als het Bugatti-circuit van Le Mans wordt aangedaan. Maar of die race in Frankrijk doorgaat, valt zeer te betwijfelen en dat geldt eveneens voor de wedstrijden op het Italiaanse Mugello twee weken later en het Spaanse Circuit de Catalunya op 7 juni.

Over de TT Assen op 28 juni is nog niets besloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl