NOS Nieuws

Wekdienst 30/11: zoekactie naar Urker vissers hervat en partijcongres FvD

Goedemorgen! Het Nederlandse team voor de Invictus Games wordt gepresenteerd door Defensie en een schip met gespecialiseerde duikers vertrekt vanuit Den Helder om de zoektocht naar de vermiste Urker vissers te hervatten.

De zon schijnt geregeld en de temperatuur stijgt naar 6 of 7 graden. Morgen is het tamelijk grijs en kil met een maximum rond 3 graden. Het blijft dit weekend grotendeels droog.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Een schip met gespecialiseerde duikers vertrekt vanochtend vanuit de haven in Den Helder om te zoeken naar de sinds donderdag vermiste vissers uit Urk.
  • Forum voor Democratie houdt een partijcongres in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. De Amerikaanse ambassadeur in Nederland Pete Hoekstra is uitgenodigd als spreker.
  • Defensie presenteert in Doorn het Nederlandse team voor de Invictus Games, die in mei in Den Haag worden gehouden.
  • En ruim twee millennia na de geboorte van Jezus komt een deel van de kribbe terug naar Bethlehem. Het houten stukje lag in een basiliek in Rome.

Wat heb je gemist?

De dader van de aanslag in het centrum van Londen is eerder veroordeeld voor een terroristisch misdrijf. De 28-jarige man werd in 2012 veroordeeld en kwam in december vorig jaar voorwaardelijk vrij.

Ander nieuws uit de nacht?

  • De tot 20 jaar cel veroordeelde Surinaamse president Bouterse komt zondagochtend terug in zijn land. Hij is nu met zijn vrouw op staatsbezoek in China. Bouterse stond terecht voor de Decembermoorden in 1982.
  • De Peruaanse oppositieleider Keiko Fujimori is vrijgelaten uit de gevangenis. Ze zat ruim een jaar in voorarrest op beschuldiging van corruptie. Een onderzoek naar haar is nog gaande.
Fujimori na haar vrijlating

En dan nog dit:

Meer dan 100.000 automobilisten hebben vorig jaar onterecht een verkeersboete gekregen, meldt het AD op basis van cijfers van de Centrale Verwerking Openbaar Ministerie. Bij 330.000 boetes tekenden burgers bezwaar aan. Daarvan zijn nu 318.000 bezwaren beoordeeld, waarvan een derde werd toegekend. "Bezwaar maken tegen verkeersboetes loont", zegt hoogleraar strafprocesrecht Henny Sackers in de krant.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl