Samuel Little tijdens een van zijn bekentenissen
NOS Nieuws

FBI geeft video's van verhoor grootste seriemoordenaar vrij

"Ze was knap, had een honingkleurige huid en was vriendelijk. Ze was de enige die ik ooit heb gedood door middel van verdrinking."

In detail vertelt Samuel Little hoe hij in 1982 een vrouw vermoordde. Ze is een van de slachtoffers van de 93 moorden die de Amerikaan heeft bekend.

Zo'n 50 bekentenissen heeft de FBI inmiddels geverifieerd. Maar bij de rest van de openstaande zaken heeft de veiligheidsdienst de hulp ingeschakeld van burgers. Door verhoorvideo's, schetsen van slachtoffers en oude foto's van Little te delen op een speciale pagina op de FBI-website.

In deze video is te zien hoe Little werd verhoord:

'Zij vocht voor haar leven, ik vocht voor mijn genot'

De 79-jarige is voor zover bekend de grootste seriemoordenaar uit de Amerikaanse geschiedenis. Hij pleegde de reeks moorden tussen 1970 en 2005. Zijn slachtoffers waren "platzak, thuisloos en liepen zo mijn web in", zegt hij in een van de verhoorsessies.

Hij had het vooral op vrouwen gemunt. Prostituees en drugsverslaafden. De doodsoorzaak werd meestal vastgesteld op een overdosis, ongeluk of het bleef onduidelijk. Sommige lichamen zijn nooit teruggevonden.

De FBI hoopt dat tipgevers kunnen helpen bij het oplossen van zo veel mogelijk zaken. "Er zijn waarschijnlijk veel mensen die veroordeeld zijn en gevangenzitten voor mijn daden", zegt Little. Hij wil naar eigen zeggen helpen om deze mensen vrij te krijgen.

Zo zag Little er vroeger uit

De FBI heeft al eerder details over de zaken vrijgegeven. Op die manier zijn meerdere onbekende slachtoffers geïdentificeerd.

In 2012 werd Little opgepakt voor een drugsdelict. Via zijn dna is hij gelinkt aan drie onopgeloste moordzaken. In 2014 is hij veroordeeld tot driemaal levenslang.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl