Politie in de speeltuin in Assen, zaterdag
NOS Nieuws

Herdenking van overleden Assenaar afgeblazen

Een herdenking van de 32-jarige man die in een speeltuin in Assen om het leven kwam, is door de initiatiefnemers afgeblazen. Ze wilden vanavond bloemen neerleggen op de plek waar de Assenaar zaterdag overleed.

De buurtbewoners kregen van de gemeente het advies om dat niet te doen en hebben daar gehoor aan gegeven. Volgens een gemeentewoordvoerder kan een herdenking op dit moment leiden tot onrust in de wijk. Bovendien wilden de nabestaanden van de man het volgens de gemeente liever niet.

Vijf mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de Assenaar. Ze zijn verhoord, maar zitten niet meer vast, omdat de politie niet heeft kunnen vaststellen dat ze hem hebben mishandeld.

Zedendelict

Wat zich in de speeltuin heeft afgespeeld is overigens nog onduidelijk. De overleden man zou betrokken zijn geweest bij een zedendelict met een 4-jarig meisje. Het Openbaar Ministerie heeft al naar buiten gebracht dat er vermoedelijk inderdaad een zedenmisdrijf is gepleegd.

De verdachten zeggen dat de overleden man in een worsteling met haar vader op de grond terechtkwam, waarna de vier anderen bovenop hem zouden hebben gezeten tot de politie kwam. Zelf zeggen ze dat ze hem vasthielden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl