ANP
NOS Nieuws

Vijftal Assen wordt verdacht van betrokkenheid bij dood

De vijf mannen die zaterdag in Assen werden opgepakt na het overlijden van een man in een speeltuin worden verdacht van betrokkenheid bij zijn dood.

Gisteren werd het vijftal vrijgelaten, omdat uit politieonderzoek niet was gebleken dat ze de overleden man hadden mishandeld. Wel zei de politie dat ze verdachten bleven in de zaak. Het was alleen niet meteen duidelijk waarvan ze werden verdacht.

Het gaat om vier mannen uit Assen en een uit Kampen. Ze zijn tussen de 27 en 54 jaar.

De verdachten zijn op vrije voeten, maar moeten wel beschikbaar blijven voor vragen, zei teamchef politie Noord-Drenthe Maarten Groenhof gisteren:

'Vijf mannen niet langer verdacht van mishandeling'

De politie kreeg zaterdag een melding van een zedendelict met een 4-jarig meisje, waarbij de man betrokken zou zijn. Haar vader sprak de man aan en probeerde hem tegen te houden toen hij weg wilde fietsen. Daarbij ontstond een worsteling waarbij beiden op de grond terechtkwamen, meldde de politie gisteren.

Vier omstanders hielden de man vervolgens vast in afwachting van de komst van de politie. Bij aankomst bleek dat hij was overleden en werden de vier aangehouden. De vader van het meisje meldde zich vervolgens zelf bij de politie.

Volgens de politie is inmiddels aangetoond dat de vijf niet de opzet hadden iemand te doden. Daarom was er geen reden ze langer vast te houden.

Basisschool De Scharmhof in Assen heeft Slachtofferhulp ingeschakeld voor leerlingen, ouders en docenten die daar behoefte aan hebben:

Basisschool in Assen: 'Wij vinden het belangrijk dat er rust is in de school'

Door sectie door een patholoog van het Nederlands Forensisch Instituut zal de doodsoorzaak van de 32-jarige Assenaar onderzocht worden. Op basis van de uitslag kunnen de mannen opnieuw gehoord worden.

De politie doet ook onderzoek naar het zedendelict dat aan de dood van de man zou zijn voorafgegaan. Vanwege de privacy van de betrokkenen zullen hierover geen mededelingen worden gedaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl