In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Taakstraffen voor rol bij azc-rellen in Heesch

Vier mannen zijn veroordeeld tot taakstraffen van 40 tot 180 uur omdat zij in 2016 betrokken waren bij een uit de hand gelopen protest tegen de komst van een asielzoekerscentrum in het Noord-Brabantse Heesch.

In 2016 stuitte een plan voor een groot asielzoekerscentrum in Heesch op fel verzet. In januari van dat jaar liep een protestbijeenkomst uit de hand. Agenten werden bekogeld met stenen en eieren, en er werd vuurwerk afgestoken.

Celstraf

Naast een taakstraf van 180 uur moet een 32-jarige man uit Oss ook een dag de cel in. Zijn 22-jarige plaatsgenoot krijgt ook een taakstraf van 180 uur en is daarbij veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee maanden.

Een 32-jarige man uit Heesch is veroordeeld tot 120 uur taakstraf. Een 47-jarige man uit dezelfde plaats is vrijgesproken voor deelname aan de rellen maar is wel veroordeeld voor de diefstal van een zaklamp van de politie. Hij krijgt hiervoor een taakstraf van 40 uur en moet 143 euro schadevergoeding betalen aan de politie, schrijft Omroep Brabant.

De politie kwam het viertal op het spoor op basis van camerabeelden. Twee weken geleden ontkenden de mannen dat ze zich schuldig hadden gemaakt aan relschoppen en geweld. Het OM eiste taakstraffen van 160 uur en schadevergoedingen van honderden euro's aan de politie.

Advertentie via Ster.nl