Er is veel verzet tegen de komst van een azc in Heesch ANP

Er komt geen groot asielzoekerscentrum in Heesch. Een meerderheid van de gemeenteraad is tegen de opvang van 500 vluchtelingen in de Noord-Brabantse plaats.

Vanavond maakte de CDA-fractie bekend tegen het voorstel te zullen stemmen. Eerder spraken de SP, Lokaal en de VVD zich al uit tegen het plan.

Volgens de partijen is het wel mogelijk dat er kleinschaliger opvang komt, verdeeld over de gemeente. Volgens CDA-fractievoorzitter Lith past dit beter bij het karakter van de gemeente Bernheze, waar Heesch onder valt.

Demonstratie en kogelbrief

Het plan voor een groot asielzoekerscentrum leidde tot veel protest in Heesch. Een protestbijeenkomst van twee weken geleden liep uit de hand. Agenten werden bekogeld met eieren en er werd vuurwerk afgestoken. Een 20-jarige man werd naar aanleiding van de ongeregeldheden veroordeeld tot een celstraf van 39 dagen.

Op het gemeentehuis in Bernheze werd een kogelbrief bezorgd. De tekst richtte zich tegen de mogelijke komst van het asielzoekerscentrum. Ook werd er een baksteen door een ruit van het gemeentehuis gegooid. 

STER reclame