NOS Nieuws

Wekdienst 25/2: duidelijkheid over crash Sala en Oranjes op de foto in Lech

Goedemorgen! Vandaag presenteert een Britse commissie de voorlopige onderzoeksresultaten naar de crash van de Argentijnse voetballer Emiliano Sala. De jaarlijkse herdenking van de Februaristaking staat op het programma. En het is weer tijd voor de traditionele fotosessie van de koninklijke familie in het Oostenrijkse Lech.

Het is zonnig en vanmiddag wordt het 13 tot 16 graden bij een zwakke zuidoostenwind. De komende dagen is het eerst nog tamelijk zonnig en zeer zacht. Vanaf donderdag daalt de temperatuur en komt er meer bewolking. Ook neemt dan de kans op regen toe.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Nabestaanden en fans van de Argentijnse voetballer Emiliano Sala krijgen vanmiddag meer antwoorden. Een Britse commissie publiceert een voorlopig onderzoeksrapport over de crash van het vliegtuigje waarin de voetballer zat.
  • De Februaristaking wordt vandaag vanaf 16.45 uur herdacht in Amsterdam. De staking in 1941 was een grootschalige verzetsactie tegen de Jodenvervolging door de Duitse bezetters.
  • In het Oostenrijkse Lech staat het jaarlijkse fotomoment in de sneeuw van de koninklijke familie op het programma.

Wat heb je gemist?

Bij de 91ste uitreiking van de Academy Awards zijn de meeste Oscars gegaan naar Bohemian Rhapsody. De film over rockband Queen kreeg de awards voor beste mannelijke hoofdrol, montage, geluidsmontage en geluid.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De Oscar voor beste film ging naar Green Book. Olivia Colman kreeg de onderscheiding voor beste vrouwelijke hoofdrol in de film The Favourite. En de Oscar voor beste regisseur was voor Alfonso Cuarón voor de film Roma.

Klik hier voor een overzicht van alle Oscarwinnaars.

Ander nieuws uit de nacht:

  • Bijbaantjes als vakkenvuller of krantenbezorger zijn in trek bij scholieren. Vorig jaar deden ruim 236.000 jongeren tussen de 15 en 20 jaar betaald werk, meldt het CBS. Dat is bijna de helft van alle scholieren. In 2013 was dat nog 42 procent.
  • De Britse premier May overweegt de brexit twee maanden uit te stellen. Volgens de krant The Telegraph is dat een van de opties die op tafel liggen als de huidige deal over de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie opnieuw wordt weggestemd door het Britse parlement.
  • Een spotprent van tennisster Serena Williams is niet racistisch. Dat heeft de Australische Persraad geoordeeld. De Herald Sun publiceerde een cartoon van Williams, die een woede-uitbarsting van haar ridiculiseerde.
  • ABN Amro, de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) hebben een nieuwe methode ontwikkeld om mensenhandel succesvol op te sporen, schrijft Trouw. Via financiële gegevens waar een bank over beschikt, als overboekingen, konden ze arbeidsuitbuiting herkennen.

En dan nog even dit:

Onstuimig weer en harde windvlagen zorgden in Malta voor een bijzondere manier van vissen. De soms 13 meter hoge golven sloegen de vis soms zo uit zee de boulevard op.

Het gaat volgens lokale media om zeebaars uit een nabijgelegen viskwekerij. Door de storm is waarschijnlijk het net gescheurd rond de kwekerij, waardoor er honderden vissen de boulevard op werden geslingerd.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl