Bas Schipper speelt piano
NOS NieuwsAangepast

Bas (12) heeft met zijn pianoactie al 30.000 euro opgehaald

De 12-jarige Bas Schipper is nog steeds bezig met zijn poging om alle zestien stationspiano's van ons land op een dag te bespelen. Hij zamelt daarmee geld in tegen diabetes, waar zijn zusje Laura (11) aan lijdt. Hij wilde met zijn actie 5000 euro ophalen. Dat bedrag is al lang binnen, want de teller passeerde in de loop van de avond de 30.000 euro. En het bedrag loopt nog altijd op.

Bas begon in Maastricht en trekt langs onder meer Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Zwolle naar het noorden. Daar wil hij kort na middernacht eindigen in Groningen. Om 01.09 uur hoopt hij terug te keren in zijn woonplaats Veendam.

In Amsterdam volgden we Bas van de piano op station Sloterdijk naar Centraal:

Bas (12) speelt vandaag op alle stationspiano's in het land

Op elk station speelt Bas een ander nummer. Zelf houdt hij het meest van liedjes uit de jaren 60 en 70, zoals Sound of silence van Simon en Garfunkel, New York state of mind van Billy Joel of Elton Johns Don't go breaking my heart.

Begeleiding

Onderweg kreeg hij op verschillende plekken steun. Zo kwam een koor langs op Amsterdam CS en in Utrecht werd hij opgewacht door burgemeester Van Zanen.

In Zwolle wordt hij vanavond om 21.10 uur begeleid door Hans Jansen. Hij deed eerder dit jaar een soortgelijke poging, die mislukte door een kapotte trein. Daardoor moest hij in mei station Enschede overslaan.

Op zijn tocht door Nederland wordt Bas begeleid door zijn vader. Zijn zusje Laura moet de reis vanuit huis volgen, voor haar zou het te vermoeiend zijn.

Aandacht

Het is tot nu toe één persoon gelukt alle zestien piano's in een dag te spelen: vorige maand slaagde Ernesto Dennis uit Hilversum erin alle instrumenten langs te gaan in 19 uur en 15 minuten. Bas hoopt dat record met een uur aan te scherpen.

Bas zou het geweldig vinden als hij daarin slaagt, maar hij is sowieso blij met de aandacht die er is voor de ziekte van zijn zusje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl