Hans Jansen achter de piano in Maastricht Facebook/Hans Jansen Music

Het was de goden verzoeken: voor zijn recordpoging om op één dag alle 16 stationspiano's te bespelen, had Hans Jansen een strak schema opgesteld.

De Zwolse stationspianist had de recordpoging minutieus voorbereid. Hij zou beginnen op het station van Maastricht en eindigen in Leeuwarden. Begeleid door veel pers speelde hij overal verzoeknummers en het lied Scare away the dark van Passenger. Maar aan het begin van de avond ging het mis.

Door een kapotte trein stond hij om 19.15 uur nog in Hengelo, het tijdstip waarop hij eigenlijk al op het krukje in Enschede had moeten plaatsnemen. Noodgedwongen sloeg hij Enschede over, anders zou het pianospel in Zwolle en Leeuwarden ook in gevaar komen.

Een beetje op

Bijna alle stationspiano's speelden lekker, alleen die op Amsterdam Bijlmer ArenA viel wat tegen. "Die had wel een lekkere klank, maar was een beetje op", vertelde Jansen in Met het Oog op Morgen. Zijn dag eindigde met de tune van dat programma, die hij vanuit Leeuwarden live in de uitzending samen met omstanders ten gehore bracht.

Ondanks de mislukte recordpoging had de Zwollenaar een mooie dag. "We wisten dat het schema krap was, toch ben ik supertrots", vertelt hij tegen RTV Oost.

STER reclame