Opnieuw de beste: Martin Garrix

And the winner is ... opnieuw Martin Garrix

Martin Garrix is voor de derde achtereenvolgende keer uitgeroepen tot beste dj van de wereld. Hij staat opnieuw bovenaan in de publiekspoll die wordt georganiseerd door het gezaghebbende tijdschrift DJ Mag. De bekendmaking was aan het begin van de nacht in de Johan Cruijff Arena tijdens het AMF, het grootste evenement van het Amsterdam Dance Event (ADE).

Martin Garrix bedankte zijn fans na de bekendmaking:

Martin Garrix: dit is fantastisch

De Belgen Dimitri Vegas & Like Mike eindigden net als vorig jaar op de tweede plaats. De Nederlandse dj Hardwell werd derde. Hij stopt voorlopig met touren. Zijn optreden op ADE van donderdag met het Metropole Orkest is voorlopig het laatste.

Martin Garrix (22), die eigenlijk Martijn Garritsen heet, tekende op zijn 16de zijn eerste platencontract. Een jaar later, in 2013, brak hij internationaal door met de hit Animals. In 2016 was hij de jongste winnaar ooit van de verkiezing van DJ Mag en vorig jaar wist hij zijn eerste plaats te behouden.

1,2 miljoen stemmen

Het is de 22ste keer dat het tijdschrift DJ Mag met de top-100 van populairste dj's komt. Dertien keer was er een Nederlandse winnaar. Behalve Martin Garrix (drie keer) waren dat Armin van Buuren (vijf keer), Tiësto (drie keer) en Hardwell (twee keer).

In totaal hebben 1,2 miljoen mensen voor de verkiezing hun stem uitgebracht. Dat zijn er 200.000 meer dan afgelopen jaar. De meeste stemmers komen uit de VS, het Verenigd Koninkrijk en Brazilië. In dat rijtje komt Nederland op de achtste plaats.

In de top-10 zijn de verschillen met vorig jaar niet heel groot. Er zijn twee nieuwkomers: de Nederlanders Don Diablo (op 7) en Oliver Heldens (9). In totaal staan er zeven Nederlanders bij de beste 10.

De hele top-10:

Beste dj's van de wereld,

1. (1) Martin Garrix Nederland
2. (2) Dimitri Vegas & Like Mike België
3 (4) Hardwell Nederland
4 (3) Armin van Buuren Nederland
5. (7) David Guetta Frankrijk
6. (5) Tiësto Nederland
7. (11) Don Diablo Nederland
8. (8) Afrojack Nederland
9. (13) Oliver Heldens Nederland
10. (10) Marshmello Verenigde Staten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl