Martin Garrix ANP

Martin Garrix (Martijn Garritsen) uit Amstelveen is verkozen tot de populairste dj ter wereld. Garrix (20) is daarmee de jongste dj die ooit de DJ Mag top-100 won. De lijst wordt gezien als het officieuze wereldkampioenschap voor dj's.

De winnaars van vorig jaar, de Belgisch-Griekse broers Dimitri Vegas & Like Mike, zakten naar een tweede plek. De winnaar van 2013 en 2014, de Nederlandse dj Robbert van de Corput, beter bekend als Hardwell, eindigde als derde.

Beste dj ter wereld: Martin Garrix

Grote namen gingen Garrix voor als nummer 1, zoals Armin van Buuren, Carl Cox en Tiësto. Die laatste overhandigde hem de trofee bij de prijsuitreiking tijdens het Amsterdam Dance Event.

Vorig jaar zomer had Garrix tegen 3voor12 nog gezegd dat als hij zou worden verkozen tot beste dj, hij de prijs van DJ Mag mogelijk zou weigeren. Critici zeggen dat de verkiezing van het Britse tijdschrift niet meer is dan een populariteitspoll; de lijst wordt namelijk samengesteld op basis van publieksstemmen.

Animals

De 20-jarige dj werd geïnspireerd toen hij Tiësto zag optreden tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Athene, tijdens de parade van de atleten. Hij komt uit een muzikale familie, waar vader gitaar en moeder en zusje piano en viool spelen. Zelf speelde hij ook al langer gitaar, maar vanaf het moment dat hij Tiësto's nummer Traffic hoort besluit hij dj en producer te worden.

In 2012 won Martin Garrix de SLAM!FM DJ Talent of the Year Award. Hij werd vooral bekend door zijn track Animals. Het nummer verscheen in juni 2013 bij Spinnin' Records en werd een hit in een groot aantal landen.

STER reclame