Wekdienst 28 augustus
NOS Nieuws

Wekdienst 28/8: hoger beroep zaak-Van den Hurk en wat zendt de NPO uit?

Goedemorgen! De publieke omroep presenteert de programmering voor komend seizoen en Groningers demonstreren tegen de gaswinning.

Het is droog, maar er zijn eerst wel wolkenvelden. Later in de ochtend lossen deze deels op. Vanmiddag schijnt de zon van tijd tot tijd, afgewisseld met enkele stapelwolken. Het wordt 20 tot 23 graden bij weinig wind.

Het weer van 28 augustus 2018

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De NPO presenteert de nieuwe programmering, een voorproefje van wat er komend seizoen op tv en online te zien is. De afgelopen tijd is er flink gemopperd over de bezuinigingsplannen, zoals het snijden in het budget voor journalistieke en levensbeschouwelijke programma's.
  • In Den Bosch dient het hoger beroep in de zaak-Nicole van den Hurk. De 15-jarige Eindhovense werd in 1995 misbruikt en met geweld om het leven gebracht. Pas in 2014 kon dankzij een dna-match Jos de G. worden aangehouden. Hij werd veroordeeld tot 5 jaar cel voor verkrachting van het meisje, maar niet voor doodslag. Het OM had 14 jaar cel geëist en ging in hoger beroep.
  • Actiegroep Code Rood houdt een protestmars en een zitactie in Groningen tegen de gaswinning. Veel mensen die getroffen zijn door de aardbevingen doen mee.
  • Minister Schouten (ChristenUnie) van Landbouw bezoekt een boerenbedrijf in het Drentse Exloërmond om met eigen ogen te zien wat de gevolgen van de ernstige droogte zijn.
  • Fans van Aretha Franklin kunnen vanavond afscheid nemen van de legendarische soulzangeres. Ze ligt opgebaard in het Museum of African American History in Detroit.
  • Wijffie, dakhaos, waor of gladiool, wat wordt het ultieme Utregse woord? Vanavond wordt bekend welke van de vijf kanshebbers, gekozen uit 25 Utregse woorden, het wordt.
De politie heeft deze foto van de arrestatie vrijgegeven

Wat heb je gemist?

De politie heeft vanochtend vroeg een derde verdachte aangehouden voor de beschieting van de Panoramaredactie. Het gebouw in Amsterdam werd in juni beschoten met een antitankwapen. De politie denkt dat de man mogelijk de schutter is. Hij is lid van de motorbende Caloh Wagoh Main Triad.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Waaghalzen in Bolivia houden een bijzondere competitie: ze paragliden in kostuum. Onder anderen een Transformer, een duivel en zelfs het huisje uit de animatiefilm Up deden mee. Ze zweefden op zo'n 2000 meter boven de Andes.

Paragliders vliegen als superhelden door de bergen

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl