Een illustratie van de Aeolus
NOS Nieuws

Wekdienst 22/8: baanwielrenner valt werelduurrecord aan, satelliet Aeolus de ruimte in

Goedemorgen! Baanwielrenner Dion Beukeboom doet vandaag een aanval op het werelduurrecord van Bradley Wiggins en de revolutionaire Europese weersatelliet Aeolus gaat de ruimte in.

Vandaag schijnt de zon geregeld en wordt het 24 graden in het westen tot 27 graden in het oosten. Morgen begint de dag nog warm en vrij zonnig, later neemt de kans op buien toe. Vanaf vrijdag is het wisselvallig en koel zomerweer.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Baanwielrenner Dion Beukeboom gaat een aanval doen op het werelduurrecord. Dat staat sinds 7 juni 2015 op naam van Bradley Wiggins, die op de wielerbaan van Londen in een uur tot een afstand van 54 kilometer en 526 meter kwam. Beukeboom doet zijn poging in Mexico.
  • Het Forever Young Festival gaat van start in Almere. Het evenement is speciaal voor ouderen bedacht, tegen eenzaamheid en 'omdat het leven na je 65e niet ophoudt'.
  • In Frans-Guyana wordt (waarschijnlijk) een revolutionaire Europese weersatelliet gelanceerd: Aeolus. Er is jaren aan gewerkt, ook door Nederlanders. De raket zou eigenlijk gisteren de ruimte ingaan, maar dat ging ironisch genoeg niet door vanwege het slechte weer.

Wat heb je gemist?

In het Gelderse Bemmel is een auto ingereden op het gemeentehuis van Lingewaard. De bestuurder is overleden. Een gasfles in de auto ontplofte en de hal van het gemeentehuis is verwoest.

De uitgebrande auto in het gemeentehuis van Lingewaard

Ander nieuws uit de nacht:

  • Venezuela is getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,3. Na de beving renden mensen in paniek de straat op. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken zijn er geen doden gemeld.
  • In Marokko zijn 188 politieke gevangenen uit de Rif vrijgelaten. Koning Mohammed gaf de jongeren een koninklijk pardon vanwege het Offerfeest.
  • Facebook en Twitter hebben honderden accounts verwijderd omdat ze nepnieuws en propaganda zouden verspreiden. De meeste accounts waren gevestigd in Iran en Rusland.

En dan nog even dit:

Glennis Grace heeft het goed gedaan in de kwartfinale van America's Got Talent. Ze zong het nummer Never Enough en zowel het publiek als de jury waren enthousiast. Voormalig Spice Girl Mel B. had alleen kritiek op het zwart-wit gestreepte jasje dat Grace droeg.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl