NOS Nieuws

Wekdienst 7/8: voorlopig laatste tropische dag en gaan Nederlandse piloten Ryanair staken?

Goedemorgen! Vandaag is voorlopig de laatste tropische dag op veel plaatsen in Nederland. En ook wordt bekend of Nederlandse piloten van Ryanair gaan staken.

Het wordt op veel plaatsen dus weer tropisch warm vandaag, met temperaturen van 30 tot lokaal 37 graden. In de middag ontstaan er stapelwolken en in de avond is er een kans op onweersbuien.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vandaag wordt bekend of de Nederlandse piloten van Ryanair ook gaan meedoen met de stakingen. Ierse, Zweedse en Belgische vliegers gaan vrijdag staken. De piloten van Ryanair eisen betere arbeidsvoorwaarden.
  • Bij de Europese Kampioenschappen staan onder meer de halve finales en de finale van de 100 meter atletiek op het menu. Dafne Schippers staat in de halve finales. Ook Churandy Martina komt in actie.
  • Ajax speelt vanavond het eerste duel met Standard Luik in de derde voorronde van de Champions League. De wedstrijd is om 20.00 uur in Luik.
  • En het is vandaag dus de laatste tropische dag. Vanaf morgen wordt het koeler en wisselvalliger.

Wat heb je gemist?

In Venlo woedt een grote brand bij een bedrijf. Daarbij zijn gevaarlijke stoffen vrijgekomen, meldt de brandweer.

In de directe omgeving van de brand is een lichte hoeveelheid zwaveldioxide gemeten. Mensen wordt geadviseerd om uit de rook te blijven. In de buurt is het luchtalarm afgegaan en er is een NL-Alert verstuurd naar omwonenden.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een lichtpuntje voor de Nederlander Chaim Fetter. Hij heeft van allerlei kanten hulp aangeboden gekregen voor zijn opvang voor straatkinderen op West-Lombok. Na de zware aardbeving van zondag is er nauwelijks nog iets van over.

Handdoeken, dekens, mie, rijst, water en antimuggenspul zijn allemaal gebracht bij stichting Peduli Anak, negen kilometer ten oosten van hoofdstad Mataram. "Die steun geeft een hoop adrenaline en extra kracht om door te gaan. We hebben het van de daken geschreeuwd. Dat klinkt raar want we hebben niet zoveel daken meer, maar dat hebben we wel gedaan."

Zo'n twintig toeristen en eilandbewoners zijn komen vragen of ze ergens mee kunnen helpen. Daarop weet Fetter wel antwoord: de getraumatiseerde kinderen bezighouden en blij maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl