NOS Nieuws

Wekdienst 4/7: KNMI over droogte en drijvend plastic park in Rotterdam

Goedemorgen! Het KNMI en de waterschappen komen met nieuwe droogtemaatregelen en een nieuw drijvend park opent in de Rotterdamse haven: het Reclycled Park Rotterdam.

Vandaag kunnen er wolken vanaf zee binnendrijven in het noorden, terwijl in het zuiden hoge wolkensluiers zijn. Op veel plaatsen is het wel opnieuw flink zonnig. In de loop van de dag trekt misschien een regen- of onweersbui over Limburg. Het wordt 23 tot 30 graden.

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In de Rotterdamse haven opent het Reclycled Park Rotterdam. Plastic dat uit het water is gehaald, wordt gerecycled tot een drijvend park in de Rijnhaven.
  • Het KNMI en de waterschappen geven meer duidelijkheid over de maatregelen die zij willen nemen tegen de aanhoudende droogte.
  • De rechtbank in Den Haag komt met een tussenvonnis in een zaak over het raadgevend referendum. Beweging Meer Democratie eist opheffing van de blokkade van het referendum over de afschaffing van het raadgevend referendum.
  • Op het Vrijthof In Maastricht start een concertreeks van maar liefst dertien opeenvolgende optreden van André Rieu, een record. In totaal zullen 140.000 mensen met hem meedeinen.

Wat heb je gemist?

Het aantal mensen van 20 jaar of ouder met obesitas is opgelopen tot 14 procent. Dat is ruim 2,5 keer meer dan in de jaren 80, blijkt uit cijfers van het CBS en het RIVM. Bij obesitas is sprake van ernstig overgewicht.

Eén procent van de Nederlanders van 20 jaar of ouder heeft zogeheten morbide obesitas, de zwaarste vorm. Dat komt neer op meer dan 100.000 mensen, meer dan ooit.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Er zijn beelden vrijgegeven van de twaalf voetballers en hun coach die sinds 23 juni vastzitten in een Thaise grot. In de video introduceren de voetballers zichzelf en zeggen ze: "ik ben in goede gezondheid".

Een aantal jongens heeft foliedekens. De sfeer lijkt goed: aan het eind van de video lachen ze, omdat één van de voetballers vergeten wordt in het introductierondje.

'Ik ben in goede gezondheid'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl